Societat

Tretze restaurants, en la campanya del peix de roca

L'enòleg Delfí Sanahuja va oferir ahir la conferència que va donar el tret de sortida a les jornades gastronòmiques

La pluja va acompanyar la presentació de la campanya gastronòmica del peix de roca de Begur, que enguany arriba a la XVIII edició i es clourà el 5 de juny. Això va provocar que la degustació dels tastets que oferien els tretze restaurants participants en aquesta edició i que sempre es feia a la plaça de la Vila s'hagués de fer al Casal de la Gent Gran. La presentació es va iniciar amb una conferència a càrrec de l'enòleg del Castell de Peralada, Delfí Sanahuja, a la sala de plens de l'ajuntament.

El conferenciant, considerat el millor enòleg català del 2015, va parlar del maridatge, la simbiosi, entre el peix de roca i el vi. I en aquest sentit, hi va trobar nou elements comuns: gran diversitat, el Mediterrani, el paisatge, la tradició i la cultura, el temps (pluja, vent...), mar i muntanya, la denominació d'origen, la qualitat i la investigació.

L'acte va tancar-lo l'alcalde, Joan Loureiro, que va destacar el “dinamisme” dels ajuntaments anteriors i dels establiments, sense oblidar els treballadors municipals. “Sempre hem apostat per productes de qualitat i de quilòmetre zero”, va sentenciar l'alcalde en recordar la majoria d'edat de la campanya gastronòmica del municipi.

Seguidament, es van fer els tastets, que, per primera vegada, a causa de la pluja, es van fer a cobert, al casal dels avis. En la degustació, cadascun dels tretze restaurants participants van fer una presentació d'un dels plats que ofereixen en el seu singular menú del peix de roca.

Els preus dels menús oscil·len entre els 32 i els 78 euros. La beguda per acompanyar els menús són vins i caves del celler Castell de Peralada o la cervesa Inedit de Damm. Els restaurants que participen en aquesta edició són Casa Juanita, Costa Brava, Fonda Caner, Galena-Mas Comangau, Hostal Sa Rascassa, Hostal Sa Tuna, Hotel Aigua Blava, Hotel Sa Punta, La Cuina de l'Hotel Clàssic, Hotel Mas Ses Vinyes, Parador d'Aiguablava, Sa Caleta i Toc al Mar.

LA DATA

5.6.2016
Final.
La campanya gastronòmica del peix de roca s'allargarà fins al dia 5 del mes de juny


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia