Societat

Societat

La Generalitat crea un pla estable per afrontar la sequera

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha elaborat el primer pla estable per afrontar els episodis de sequera a Catalunya, que substituirà els protocols de gestió de les sequeres anteriors. El text definirà de quina manera s'han de coordinar els recursos per a la gestió òptima de l'aigua en una situació de sequera, i en detalla les restriccions de l'ús que els ciutadans hauran d'aplicar a partir de tres nous nivells de gravetat: alerta, excepcional i emergència. Segons el director de proveïment de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Jordi Molist, el nou text “defineix els usos permesos, limitats i prohibits de manera més detallada que en els decrets, i busca resoldre els problemes generats en la sequera passada, amb criteris que a vegades eren confusos”.

Un cop s'aprovi el pla, durant aquest any, un altra novetat és que estarà sempre vigent, “no com un decret en funció de la sequera”, fet que permetrà tenir més agilitat i flexibilitat per declarar una alerta. El document, amb una vigència de sis anys, s'ha fet a partir d'un escenari pitjor que la sequera més important que va viure Catalunya, durant el període 2007-2008. Algunes de les mesures que s'inclouen són l'aprofitament de recursos creats posteriorment, com la dessalinitzadora del Prat de Llobregat, de Tordera i l'estació de regeneració d'aigua del Llobregat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia