Societat

Pla contra la discriminació de gais i lesbianes, a Girona

Es preveu un paquet d'accions que contempla la formació i conscienciació de personal municipal i ciutadans

L'Ajuntament crearà un nou protocol de suport i un servei d'atenció al col·lectiu LGTB

L'Ajuntament de Girona està a punt de posar en marxa un pla d'acció per posar fi a la discriminació de les persones del col·lectiu LGTBI (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i Intersexual). El pla presenta diverses línies de treball concretes, com la formació del personal de l'Ajuntament de Girona que té tracte amb la ciutadania en el seu àmbit laboral, millorar el servei a persones que pateixen situacions de discriminació per la seva tendència sexual, o la participació en el projecte Divercity de la Universitat de Barcelona (UB) per prevenir i combatre l'homofòbia i la transfòbia.

Pel que fa a la formació del personal municipal, es farà un curs de sis hores per a 25 persones a fi de sensibilitzar i donar a conèixer el col·lectiu LGTBI, informar-los de la normativa legal i les seves implicacions en l'àmbit local.

Es crearà també un protocol d'actuació per casos de discriminació a causa de l'orientació i identitat sexual, partint del que ja es va elaborar el 2011 per a la prevenció, la detecció i l'abordatge de l'assetjament sexual. El pla disposa també d'un vessant divulgatiu –a banda dels cursos per als funcionaris–. Serà a través de la inclusió de propostes formatives per a la ciutadania en general en el marc de recursos educatius de l'Ajuntament de Girona. Les entitat LGTBI proposaran les accions formatives a emprendre. L'Ajuntament crearà, a més, un servei d'atenció al col·lectiu per tractar de manera més directa els casos de discriminació per raó d'orientació sexual.

La regidora d'Igualtat, Drets Socials, Treball, Joventut i Seguretat, Sílvia Paneque, va dir que l'objectiu d'aquestes accions és “treure el màxim rendiment possible al fet d'entendre la diversitat com una riquesa”. Destaca, a més, la necessitat del pla per fer front a les situacions de discriminació que pateixen algunes persones. El pla d'acció, elaborat pel consell municipal LGTB es portarà a ple, presumiblement al del juny, per a la seva aprovació.

Un concurs d'espots

Una de les accions que s'emprendrà té un vessant cultural. Serà la convocatòria d'un concurs d'espots per a joves, amb el títol Igualats. Aquest concurs té el propòsit de contribuir a desenvolupar l'esperit crític dels joves en relació amb els rols estereotipats sexistes, homòfobs i discriminatoris de la societat —per exemple al món de la publicitat—a fi que les pràctiques comunicatives treballin a favor de la igualtat.

LA XIFRA

6
hores
durarà el curs de sensibilització i per donar a conèixer el col·lectiu LGTB que faran alguns funcionaris.

LA FRASE

La voluntat de les accions és treure rendiment al fet d'entendre com una riquesa la diversitat
Sílvia Paneque
regidora d'igualtat, drets socials, joventut i seguretat

LA DATA

08.10.12
va aprovar
el ple de Girona la creació del consell municipal LGTB, per a la defensa dels drets i deures del col·lectiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Desconcert i indignació al Baix Segre

lleida
Pla i competències pels rebrots

Pla i competències pels rebrots

barcelona

El Centre d’Estudis de Temes Contemporanis analitza el conflicte Catalunya-Espanya amb més de 50 veus

barcelona

Fil a l’agulla al pla de reconstrucció Catalunya 2022

barcelona
societat

El govern obre la convocatòria d’ajudes a entitats

Barcelona i l’Hospitalet fan front comú contra els brots

barcelona

Desallotgen una residència d’avis per manca d’higiene

VIDRERES
Societat

Mor en Falet de Blanes

BLANES

Consens en el ple de Girona per actuar ja en el cas Wellness

girona