Societat

La UdL limita l'oferta a causa de la incertesa política

La universitat lleidatana decideix optar per la “prudència” i no planteja cap nou títol de grau de tres anys per als pròxims cursos acadèmics per la falta de definició del model 3+2

La Universitat de Lleida (UdL) opta per la “prudència” i no planteja cap nou títol de grau de tres anys per als pròxims cursos acadèmics davant la incertesa política a l'Estat i la falta de definició dels criteris per a la implantació del model 3+2. La universitat lleidatana ha endegat en els darrers mesos un debat intern amb l'objectiu de dissenyar una proposta acadèmica de futur per a cada facultat i centre i poder presentar una programació plurianual de l'oferta de graus i de màsters pel període 2017-2020, tal com reclama la direcció general d'Universitats.

L'objectiu d'aquest procés de debat és tenir dibuixat un escenari de futur, a curt i mitjà terminis, de l'oferta acadèmica de cada centre i treballar a partir d'aquesta proposta en la seva temporalització, sempre conjuminant rigor i qualitat acadèmica i respondre a les demandes socials i laborals, segons va explicar el vicerector de docència de la UdL, Paco García.

En aquest procés de debat amb els centres, la UdL ha optat per la “prudència” a l'hora d'establir la durada dels nous graus i màsters davant la incertesa política a l'Estat espanyol i en espera de la definició del futur executiu espanyol sobre la implantació del model 3+2, segons ha dit García.

En aquest context, els diferents centres d'ensenyament de la UdL han definit un escenari de futur, valorant una nova oferta de graus i màsters (i de dobles graus i dobles màsters) a partir de la pròpia experiència, del coneixement de les demandes socials i laborals, i tenint presents els recursos humans i econòmics existents i la complexitat d'incrementar-los si no canvien les polítiques governamentals actuals.

Des de la UdL insisteixen en la necessitat de rebaixar els preus de les matrícules i incrementar des de les administracions el finançament de les universitats públiques. El vicerector de docència reclama garantir l'accés dels estudiants als nivells universitaris.

Una proposta oberta pels pròxims anys

La UdL va presentar ahir la proposta de nous títols pels pròxims cinc anys, que preveu la posada en marxa de 19 graus nous i 27 màsters nous entre els anys 2016 i 2020 –sense planificar-ne la durada–, dels quals 2 graus i 6 màsters ja s'impartiran el curs 2016/2017. En concret, el pròxim curs ja arrencaran dos dobles graus nous, el d'administració i direcció d'empreses/turisme (que impartirà la Facultat de Dret i Economia) i el doble grau de nutrició i dietètica/fisioteràpia (Facultat de Medicina).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

administració

Neix una entitat per difondre la història i la cultura de Roses

roses
Raúl Montilla
Periodista i escriptor

“Emigrar és molt dur, és un joc d’identitat molt bèstia”

Cornellà de Llobregat
SOCIETAT

ADF, 15 entitats i un restaurant a Els Bellots

TERRASSA
educació

Malestar perquè es tanca una línia d’I3 a Rocafonda de Mataró

Mataró
salut

Acord en defensa de l’antic hospital de Mataró

mataró
medi ambient

Badalona analitza la salut de 216 palmeres i 10 estan molt greus

Badalona
Sant Feliu de Pallerols

Sèlvans assaja un nou model d’economia rural a través de la gestió forestal

Sant Feliu de Pallerols
GIRONA

Retiren l’aparcament reservat a la Guàrdia Civil a Emili Grahit

GIRONA
SALUT

Créixer en entorns d’aire contaminat redueix la capacitat d’atenció dels nens

BARCELONA