Societat

La síndica vol més control sobre els pisos turístics

Alerta que s'està trencant l'equilibri entre resident i visitant a la Barceloneta

La síndica de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, reclama a l'Ajuntament que augmenti les inspeccions per detectar els pisos turístics que es lloguen de forma il·legal a la Barceloneta i que actuï contra aquells que, tot i ser legals, generen molèsties als veïns del barri mariner.

La síndica, ara en funcions, ha fet la recomanació en resposta a una queixa de La Barceloneta Diu Prou!, un moviment nascut arran de les protestes veïnals contra les molèsties que el turisme massiu genera al barri. Vilà alerta que, a la Barceloneta, la forta pressió turística està trencant l'equilibri entre resident i visitant, i considera que també cal agilitar la tramitació dels expedients sancionadors i de disciplina que s'inicien arran de les inspeccions fetes. La síndica reconeix els esforços que fa el consistori per pal·liar els efectes negatius de la concentració de pisos turístics al barri, però considera que els resultats no són perceptibles per als veïns. En la seva resolució, la defensora també reclama més vigilància per impedir l'ús inadequat de l'espai públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia