Societat

Girona celebra entre el 7 i el 15 de maig la 61a edició del Temps de Flors amb la vocació de continuar mostrant el seu patrimoni

Un festival obert al món amb la ciutat com a teló de fons

Que el maig és el mes de les flors, és una expressió popular que pren un sentit complet a Girona gràcies al festival que se celebra aquests dies. Amb el d'aquesta edició, farà seixanta-un anys que la ciutat gaudeix del Girona, Temps de Flors. I, entrat en la maduresa des de fa temps, lluny de perdre empenta, en va guanyant. Es manté fresc, dinàmic i obert a tot tipus de públic, barrejant la tradició amb la innovació, el conservadorisme amb l'avantguarda, la reflexió profunda amb la bellesa harmònica dels colors i les formes... És precisament aquesta amalgama que fa atractiu el festival i, és clar, el llenç damunt del qual els artistes —perquè en gran mesura són artistes— fan les creacions florals: la mateixa ciutat. I especialment el seu patrimoni arquitectònic. L'Ajuntament compta que unes 200.000 persones visiten els espais durant els dies del festival. És, doncs, una xifra molt important per a una ciutat que no arriba —per poc— als 100.000 habitants. Com els gironins saben, els dies de Temps de Flors ve tanta gent que la ciutat arriba quasi a la saturació de visitants segons quins dies i quines hores. El nom de Girona, arran del Temps de Flors, s'estén pels mitjans de comunicació i les xarxes socials de manera exponencial. La programació s'ha enriquit de la col·laboració d'entitats socials i econòmiques de la ciutat. Associacions de veïns, escoles, entitats del tercer sector, de comerciants i hostalers, el món de la cultura, de l'esport..., qui més qui menys hi aporta el seu granet de sorra per formar el florit jardí multicolor d'activitats, atraccions i celebracions en què s'ha convertit el Temps de Flors. Aquest any, un cop més, s'incorporen espais, espectacles, itineraris..., com sempre per a tots els gustos i totes les condicions. Tot això ho trobareu explicat en les pàgines que segueixen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salut

Salut incorpora la prova de detecció del virus del papil·loma humà al Barcelonès Nord i Maresme i al Vallès Oriental

BARCELONA
infraestructures

L’estació del Nord de Barcelona es remodela i queda tota a planta baixa

barcelona
Serveis

Reforcen la cobertura 5G al litoral de Barcelona coincidint amb la Copa Amèrica

BARCELONA

Un marcador diferencia entre celiaquia i sensibilitat al gluten

Terrassa
SOCIETAT

L’ACA estudiarà com reduir el risc d’inundació del Monestir de Montserrat

Monistrol de Montserrat
ECONOMIA

Màxim recàrrec turístic a partir d’octubre: 4 euros per persona i nit

BARCELONA

Un estudi vincula mala salut i deteriorament emocional durant la pandèmia

GIRONA
salut

La barreja d’esport i música, per lluitar contra l’estigma de les malalties mentals, aterra al Berguedà

Olvan

El museu que més vocacions científiques genera està de celebració

Barcelona