Societat

Mataró recaptarà 3,7 milions menys per incentius fiscals

L'Ajuntament recull en una guia tota la informació sobre els ajuts existents per rebaixar l'import de taxes i impostos

L'objectiu és protegir els col·lectius amb més necessitats de la ciutat

El pla de rescat social que l'Ajuntament de Mataró pretén posar en marxa aquest any comença a caminar. La primera de les accions ha consistit a millorar les subvencions, bonificacions i exempcions en impostos i taxes municipals per intentar que la pressió fiscal no malmeti encara més la situació dels col·lectius més vulnerables de la ciutat. Segons el govern de Mataró, integrat pel PSC i CiU, els ajuts suposaran per a l'Ajuntament deixar d'ingressar uns 3,7 milions d'euros, dels quals un milió són de caràcter social. Les mesures van adreçades a pensionistes, jubilats o persones en atur forçós, però també a famílies nombroses, monoparentals, persones amb discapacitats o propietaris d'habitatges en zones incloses en la llei de barris, o de pisos de protecció oficial.

Per donar a conèixer tot aquest ventall existent d'ajuts i els requisits per accedir-hi, s'ha dissenyat una guia que recull tota la informació d'una forma més entenedora. El regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez (PSC), admet que la iniciativa neix de la detecció de casos de ciutadans que no s'acollien a exempcions o a bonificacions d'impostos simplement perquè en desconeixen l'existència. Per la seva banda, la regidora de Benestar Social, Isabel Martínez (CiU), va destacar que aquest document d'incentius fiscals, del qual s'han editat 2.000 exemplars, facilitarà que la gent sàpiga, per exemple, que determinades iniciatives com ara el carnet blau del Mataró Bus estan associades a descomptes de serveis públics. També s'han fet arribar unes 1.500 cartes personalitzades a col·lectius específics per informar-los d'aquesta iniciativa, i s'ha enviat un altre document de caràcter més general per explicar el nou calendari fiscal.

LA XIFRA

2.000
exemplars
de la guia ha editat l'Ajuntament de Mataró per donar a conèixer el paquet d'ajudes.

Creació de l'Observatori del Deute

La publicació d'aquesta guia i el tractament més entenedor de la informació han de tenir continuïtat amb altres iniciatives. La pròxima serà la publicació de l'Observatori del Deute, en què l'Ajuntament té previst donar compte de tots els crèdits subscrits per l'Ajuntament, les empreses i fundacions municipals, amb el detall dels períodes d'amortització, interessos, entitats financeres i destinació del crèdit. Les millores fiscals van ser acordades en el si de la comissió de la tarifació social, que pretén impulsar noves propostes de cara a l'any que ve.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia