Societat

Colau convoca dimecres els portaveus municipals per situar aquesta setmana el ple de la modificació pressupostària

La Mesa Política de la CUP decidirà també dimecres si dona suport a la nova oferta del govern municipal

L'Ajuntament de Barcelona ha convocat per aquest dimecres els portaveus dels grups municipals amb l'objectiu de situar aquesta mateixa setmana el ple de debat sobre la modificació pressupostària. Tot i que la normativa exigeix 48 hores entre la convocatòria i la celebració del plenari, els portaveus podrien acceptar per majoria absoluta que s'escurcessin els terminis i poder votar aquest dijous. Després de dues setmanes d'intenses negociacions, la CUP ja té sobre la taula la nova oferta del govern municipal. La Mesa Política dels cupaires es reuneix també aquest dimecres per decidir si canvia el no amb què va decidir posicionar-se a l'oferiment anterior. Precisament la negativa dels tres regidors anticapitalistes a la modificació pressupostària de 275 milions que planteja BComú va actuar com a detonant perquè l'executiu decidís suspendre el ple extraordinari programat pel passat 18 d'abril.

Si la CUP decideix almenys abstenir-se, l'alcaldessa, Ada Colau, no hauria de tenir problemes per aprovar la modificació pressupostària. Amb ERC ja van exhibir públicament un acord i, tot i mantenir la reserva de vot, el PSC també s'havia mostrat partidari dels nous comptes. CiU i el PPC s'hi oposaran, mentre que C's havia fet una oferta a BComú per acabar sotmeten a votació partida per partida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.