Societat

Temps de Flors comença a fer florir els carrers de Girona

Els detalls d'alguns muntatges ja es poden veure, mentre d'altres volen mantenir part del misteri fins al mateix dia de l'estrena, dissabte

Els escolars de la ciutat participen en diverses creacions

El festival Temps de Flors comença a ser present a la ciutat. Tot i que fa dies –en alguns casos mesos– que es treballen els dissenys dels projectes, i que es comença a preparar el terreny per a la seva concreció física, ahir ja es podia intuir com serien algunes de les composicions que es preparen, i en algun cas se'n coneixien els detalls. Un dels que des de l'organització s'ha mantingut amb més secret és el que s'està muntant als soterranis de la catedral. Les sales mostraran als visitants un món oníric –aquest és també el nom del muntatge–. La voluntat expressada pels autors (Jordi Albà, Cristina Masferrer i Gustavo A. Torres) és representar un món fantàstic de bellesa i misteri en què els sentits –tots, no només el visual– hi tindran una importància cabdal, prometen. La primera sala, l'única que els promotors, el grup BBVA, va permetre veure ahir com a tast, mostra una sala d'altes columnes, inundada d'un color blau intens que li atorga l'aspecte oníric que la creació busca. Les sensacions, doncs, a través dels colors, les projeccions, els sons i les olors, guiaran els visitants per un espai que, segons la regidora de Turisme de Girona, Glòria Plana, “no deixarà indiferent ningú”.

Espais fets per escolars

Un dels espais que ahir ja començaven a mostrar l'aspecte que tindrà durant el festival és el que s'està muntant al carrer Nou a iniciativa de l'associació de comerciants de la Zona U de Girona.

El projecte té la participació de trenta-un centres escolars de la ciutat, entre aquests una dotzena d'escoles bressol. Sota el nom de La galeria dels Nens, cada escola tindrà un cub –vegeu la foto– d'entre 1,2 metres d'alçada i 1,8 metres d'amplada. Els cubs estaran, doncs, a disposició dels alumnes, a fi que hi muntin el seu propi projecte amb llibertat per ser tan creatius i imaginatius com vulguin ser.

Un altre espai en què els nens seran protagonistes serà el de la casa Solterra. Amb el lema De molts colors, branques i flors, a partir d'avui sis-cents escolars de centres de la ciutat i de la demarcació faran tallers per conformar una part del projecte de l'espai. El projecte és que treballin amb branques i branquetes sobrants de les podes. El treball floral dels tallers consistirà en la realització de composicions florals, tenint en compte els colors, les formes i les textures de diverses classes de flors.

Les entitats veïnals

La federació d'associacions de veïns preparen un d'aquells muntatges que expliquen un projecte social i urbanístic concret que transcendeix el festival. És un projecte que es du a terme per relligar
els barris, sobretot els més perifèrics. Es tracta d'una reproducció sobre tela
de Girona amb recorreguts de l'anella verda i
camins de barri que s'està promovent. El fan al pati de les Magnòlies de la seu gironina de la Generalitat.

LA DATA

07.05.16
Començarà
la 61a edició de Girona, Temps de Flors. Durarà vuit dies, fins al diumenge 15 de maig.

LES XIFRES

179
projectes
florals es podran veure els dies del festival. Serà en un total de 134 espais repartits per la ciutat.
200.000
persones
van visitar els espais de Temps de Flors en l'edició de l'any passat. L'Ajuntament espera repetir l'èxit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El vi badaloní de Sant Jeroni

Badalona
GIRONA

El caos a Rodalies afecta veïns i visitants de la mostra floral

GIRONA
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Reforma integral del pàrquing a la Corxera, amb tarifes toves

SANT FELIU DE GUÍXOLS
MEDI AMBIENT

Plantats 500 ceps terrassencs més a la finca de Mossèn Homs

TERRASSA
LA CRÒNICA

‘Ace’ i partit al paternalisme tennístic

MEDI AMBIENT

Calella deixa en mans de la natura la recuperació de la sorra perduda a la platja de Garbí

CALELLA
GIRONA

L’Ajuntament es queixa de falta de recursos extra per executar els projectes dels fons Next Generation

girona
SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona