Societat

La 61a edició presenta noves joies de la ciutat i incògnites per revelar a racons destacats

La sorpresa i l'aigua, amfitriones de la mostra

Un dels encants de Temps de Flors és el seu esperit innovador i creatiu que fa que cada edició sigui una exposició inèdita i diferent de les anteriors. Aquest any es vol sorprendre amb noves propostes florals i s'ensenyaran nous espais de la ciutat –alguns per primera vegada–, es juga amb el factor sorpresa i s'apropa la platja a la ciutat.

Una d'aquestes novetats remuntarà el recorregut dels visitants a temps antics, utilitzant com a nou escenari una joia arqueològica de la ciutat que abasta 2.000 anys d'història. Es va descobrir arran d'unes excavacions el mes de novembre i encara conserva arcs i murs de l'època romana –del segle II al V–, quan tenia la funció d'hostal, i de l'època medieval, quan va ser un dels primers hospitals de la ciutat. Per primer cop, el visitant podrà conèixer aquest indret, situat al carrer Galligants, abans que es converteixi en un nou balneari urbà, que tindrà el nom d'Aqva Gerunda.

L'abundància de l'aigua és una constant de la mostra, de manera que aquest any s'obre una mica més als cursos fluvials de la ciutat, amb la platja del Ter. Una proposta especial que vol donar aire fresc a l'edició d'enguany. S'hi instal·la una exposició floral amb mobiliari de platja i el visitant podrà aprofitar per gaudir d'aquest espai recuperat, relaxant i lúdic de la ciutat. L'aigua i les fonts també són elements dominants en molts altres projectes de Temps de Flors, com ara les fonts del carrer Argenteria i la pujada de la Catedral, entre d'altres. També es vol mantenir fins a darrera hora el factor sorpresa per donar protagonisme a certs espais que, s'anuncia, no deixaran indiferent a ningú. Són, per exemple, els soterranis de la catedral i les escales de la basílica de Sant Feliu. Pel que fa al soterrani de la seu catedralícia, s'hi pot veure una creació sensorial que vol portar els visitants al món dels somnis a través d'elements lumínics, sonors, olfactius. Les exposicions seran al centre de la ciutat, però també s'estendran fins als barris de Santa Eugènia i Sant Narcís, on s'obriran els espais més destacats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Argentona vol reduir a la meitat la població de coloms

Argentona

Drets Socials demana “col·laboració” a l’Ajuntament de Foixà

foixà
turisme

Els paradors de Ponent, l’Alt Pirineu i Aran rebran una inversió de 18 milions durant els pròxims tres anys

LLEIDA
MEDI AMBIENT

Stop Creuers demana un compromís “ferm” a l’Ajuntament de Barcelona per reduir els creueristes

barcelona
MEDI AMBIENT

Santa Coloma de Gramenet acumula 400 patinets elèctrics trucats al dipòsit municipal de vehicles

Santa Coloma de Gramenet
MEDI AMBIENT

El fiscal demana presó per a tres directius de Dictesa per l’incendi de la planta de Montornès

BARCELONA
educació

Niubó promet abordar l’“infrafinançament” de la pública però també de la concertada

barcelona
societat

Martínez promet 6.000 noves places a centres de dia

barcelona
llengua

Recurs al TC de les famílies de l’escola de Canet reclamant que se’ls garanteixi l’immersió

barcelona