Societat

Un altre accident greu amb un ciclista atia la polèmica

La denúncia d'un atropellament que va deixar en coma una dona gran reobre el debat sobre la seguretat als carrils bici de Barcelona després de la fatídica mort de la diputada Muriel Casals

Una dona de 69 anys continua hospitalitzada en coma des del 28 d'abril passat després de ser atropellada suposadament per un ciclista a la cruïlla que formen l'avinguda Diagonal, el passeig de Gràcia i el carrer Còrsega de Barcelona. La senyora havia quedat amb unes amigues en un lloc molt proper i, quan es van trobar, la dona tenia un trau al cap i els va explicar que es trobava malament perquè l'acabava d'atropellar un ciclista. Tot seguit, la víctima de l'accident es va desmaiar, i la van traslladar a l'hospital de Sant Pau, on continua ingressada amb lesions cerebrals.

Aquest accident atia el debat sobre la convivència viària a la capital catalana, obert després del malaurat accident que va causar la mort de la diputada i expresidenta d'Òmnium Cultural Muriel Casals. Una polèmica que contrasta amb el nombre d'atropellaments greus de ciclistes a vianants, molt baix segons les xifres municipals en comparació amb el total d'accidents causats per motos o cotxes.

El portaveu d'Amics de la Bici, Albert Garcia, defensa que la zona on suposadament va passar l'accident és un lloc molt concorregut pels ciclistes i assegura que la infraestructura “està molt mal resolta” per culpa de la mala senyalització, que provoca que la gran quantitat de vianants ocupin espais destinats a les bicis, fet que “posa en perill” tots dos col·lectius. A més, Garcia demana que els laterals de les grans avingudes de la ciutat es converteixin en carrils bici i remarca que la mala educació viària va molt més enllà dels ciclistes, ja que la resta de vehicles presents a la capital catalana “cometen moltes més infraccions”.

La versió del ciclista

Les amigues de la dona presents en el moment en què aquesta es va desmaiar van denunciar l'atropellament en una carta en què asseguren que el ciclista va fugir. Respecte a aquest punt del cas, que està en mans de la Guàrdia Urbana, ahir mateix, després que es van donar a conèixer els fets, la policia va rebre la declaració voluntària del ciclista implicat, que assegura que es va posar a disposició de la víctima per atendre-la però que aquesta va declinar l'oferiment i va decidir marxar perquè havia quedat amb gent, tot pensant que les ferides eren lleus.

La Guàrdia Urbana ha obert una investigació per intentar reconstruir els fets i per presentar un informe al jutjat. La policia barcelonina confia que les càmeres de seguretat viària de la zona captessin els fets per descobrir què va passar realment.

Es tracta d'un greu accident que reobre el debat sobre l'educació viària dels ciclistes, la convivència amb els vianants i l'estat de la xarxa de carrils bici a Barcelona, però que també recorda l'accident d'una de les figures més rellevants i representatives de la societat catalana dels últims anys, Muriel Casals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

transports

Retards a tot Rodalies per una avaria, unes obres i més robatori de cable

barcelona
societat

Nova edició del Festival de Murals i Art Rural de Penelles

Penelles
La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA
ENDOGASTRONOMIA

Vins del Priorat i el Montsant, a la Fira del Vi de Falset i als cellers

FALSET
BANYOLES

Els veïns reclamen l’ús públic dels jardins del monestir

banyoles
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES