Societat

Famílies LGTBI clamen més ajut d'Ensenyament

Afirmen que hi ha escoles que refusen la diversitat de gènere i mestres sense formació

Esperen un pla de Salut

Els grups parlamentaris de la comissió d'Igualtat de les Persones van escoltar ahir que el seu esforç per impulsar la pionera Llei 11/2014, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI), està caient en sac foradat perquè la majoria de millores recollides no es desenvolupen, dinou mesos després de la seva aprovació, segons les associacions.

La conselleria d'Ensenyament, que encapçala Meritxell Ruiz, va ser la més mal parada en la reivindicació de tres entitats implicades en la societat. Vicent Borràs, de l'Associació de Famílies Lesbianes i Gais, que promou el programa educatiu escolar Rainbow, va denunciar que recentment dues parelles lesbianes han estat convidades a no dur els seus fills a escoles públiques; que “després de deu anys de matrimonis igualitaris, els formularis escolars encara posen mare/pare” i que falta formació als professors. Eugeni Rodríguez, president de l'Observatori Contra l'Homofòbia, també va ser força crític: “La consellera d'Ensenyament no es pot reunir amb nosaltres per tractar el bullying, i ara ens deriva a una directora general d'Infants... tot i que passa entre adolescents.”

David Tello, president de Chrysallis Catalunya, que acull unes 40 famílies de menors transsexuals (300 a l'Estat espanyol), tot i agrair l'esforç d'Afers Socials, va confessar que està costant que Ensenyament aprovi un protocol perquè les escoles respectin el sexe sentit de nens i nenes. L'entitat, que va presentar als diputats el v ídeo de HollySanz –on la reticència d'un pare canvia per la filla–, també va exposar que volen modificar la llei espanyola perquè els menors puguin canviar el seu nom al DNI, fet que ara depèn de l'opinió d'un jutge i un fiscal. A Catalunya, van agrair el suport que reben del fiscal contra els delictes d'odi i discriminació, Miguel Ángel Aguilar, per assolir-ho. Jaume Ulldemolins i Esther Pérez, de Chrysallis, van advocar perquè als llibres de text s'inclogui la diversitat de gènere.

Les entitats van avançar que s'està treballant en un pla de salut per atendre transsexuals a tot Catalunya, sense classificar-ho com a patologia, seguint
el model de la doctora Rosa Almirall al servei Transit Barcelona. “No pot ser que només et facin la reassignació de sexe al Barnaclínic si tens 14.000 euros”, va denunciar Rodríguez, que va afegir que al juny dones lesbianes aniran a demanar tractaments de reproducció assistida, com els va garantir el conseller de Salut.

Cap sanció el 2015 i els Mossos

Amb una metodologia més acurada, l'Observatori Contra l'Homofòbia ha recollit 113 incidències a Catalunya el 2015, de les quals “cap” va rebre una sanció de la Generalitat, malgrat que la Llei 11/2014 recull, per primer cop, un règim d'infraccions i sancions. Eugeni Rodríguez, president de l'Observatori, va lamentar-ho, malgrat que va avançar que s'estudia que les denúncies siguin recollides a les comissaries dels Mossos, equitatives a tot el país. Tots els grups van donar suport a les entitats LGTBI, i els més crítics amb la falta de respostes van ser Marta Ribas (Catalunya Sí que es Pot) i Raúl Moreno (PSC).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tretze companyies actuaran enguany al Festival Internacional de Titelles

Gavà

Primer seminari català sobre Arxius i Turisme

lloret de mar
SOCIETAT

La Policia Local de Vilanova i la Geltrú crea una unitat contra l’incivisme

vilanova i la geltrú
SEGURETAT

Col·locaran 575 sensors de risc químic a l’entorn petroquímic de Tarragona

TARRAGONA

L’oposició força un ple per tractar les suposades irregularitats d’un regidor

lloret de mar

Portbou suspèn el pagament de factures a Endesa després d’un tall elèctric al municipi

PORTBOU

Llum verda a les connexions de la C-65 amb el futur Hospital Trueta

girona
Medi ambient

La Paeria apostarà per aplicar la ZBE en un 10% del sòl urbà residencial en una fase inicial

Lleida
educació

El personal d’atenció educativa fa vaga per demanar la reclassificació professional

barcelona