Societat

El Bisbat vol rehabilitar l'església de Rosselló però diu que no té prou diners

Els fonaments i l'estructura del temple estan bé, segons els informes, però la reconstrucció sense el campanar ja costaria almenys 200.000 euros

El bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, va anunciar ahir que la voluntat del Bisbat és rehabilitar l'església de Rosselló, el campanar de la qual es va esfondrar el 29 de gener passat, però encara no s'ha decidit de quina manera: el pressupost de la rehabilitació sense comptar un nou campanar rondaria els 200.000 euros, va explicar el bisbe, cosa que ja suposaria una despesa molt complicada d'afrontar per al Bisbat, tot i que no renuncien a fer-la.

Amb un nou campanar, però, el pressupost es dispararia però Giménez Valls va explicar, durant una trobada amb periodistes de Lleida ahir al matí, que de moment no es descarta res. “Estem en espera de veure com es quantifica tot plegat”, va explicar el bisbe, que tot i això va explicar que el que es descarta segur és l'enderroc total i la construcció d'un nou temple: “Els informes indiquen que l'estructura és sòlida, els fonaments estan bé i les parets mestres també”, va argumentar, de manera que de moment el Bisbat s'inclina per una rehabilitació de l'edifici malmès.

González Valls va recordar que el pressupost del Bisbat és limitat i que actualment treballa en una trentena d'obres de rehabilitació i manteniment d'edificis, ja siguin esglésies, ermites o altres edificis de la seva titularitat.

El bisbe va aprofitar la trobada amb la premsa per explicar altres projectes de la diòcesi. Entre d'altres, la digitalització d'un centenar de vídeos que mostren la història de la diòcesi. El projecte fa temps que va començar i ara ja es troba en la recta final. Es tracta de la digitalització de 104 vídeos que van ser enregistrats en format analògic entre els anys 1988 i 2001. Es van fer en l'etapa de mossèn Jaume Montaña, delegat dels mitjans de comunicació social del Bisbat. Juntament amb un voluntari, mossèn Montaña enregistrava imatges que després eren utilitzades per al programa Signes dels temps de TV3. Entre altres imatges, hi destaquen el comiat del bisbe Ramon Malla i la presa de possessió del bisbe Ciuraneta. Els vídeos estaran disponibles durant els mesos vinents a través del web del Bisbat.

Ofereix quatre pisos per a refugiats

Salvador Giménez Valls va anunciar en la trobada amb la premsa que el Bisbat, a través de Càritas, podria acollir fins a quatre famílies de refugiats si fos necessari. De moment, dos dels dinou pisos de les Llars del Seminari ja estan reservats per a aquest objectiu, però es podrien ampliar a dos més si fos necessari, en les mateixes Llars del Seminari o en altres pisos que depenen del Bisbat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA