Societat

Tarragona es planta per un nou hospital Joan XXIII

L'alcalde diu que “no serveix un centre reformat” i exigeix un compromís de la Generalitat

Demana que no s'hagin de derivar pacients a altres centres

Reformar l'edifici actual de l'hospital Joan XXIII de Tarragona “ja no és possible” i es fa necessària la construcció d'un nou centre hospitalari. L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va dir ahir que no participarà en cap reunió per treballar sobre el model sanitari si abans no s'anuncien “de manera clara, contundent i fefaent les inversions que són necessàries per al Joan XXIII”. Així ho va reclamar en una reunió que va mantenir fa unes setmanes amb el conseller de Salut, Antoni Comin, en la qual li va manifestar la “preocupació” per la situació de la sanitat pública.

L'alcalde va explicar que el nou equipament hospitalari es podria construir al costat de l'actual. “Si no ja buscaríem un altre indret a la ciutat; hi ha diversos plans parcials, en previsió del POUM, on es podria instal·lar, com és la zona de la Budellera o la vall del Llorito”, va dir. Per Ballesteros, reformar la seu actual seria “fer pegats”. “La situació és tan precària des del punt de vista constructiu que no aguanta més aquesta situació.” I va destacar que en els darrers anys s'han invertit més de 20 milions d'euros en obres de reforma, i que la construcció d'un nou hospital “no costaria gaire més de 40 milions”. Per això demana “el compromís pressupostari i institucional” del govern català.

Però posa tres condicions més: un centre maternoinfantil, un centre de docència i recerca universitària i que “cap ciutadà de Tarragona hagi d'anar-se'n fora de la ciutat per a una intervenció quirúrgica”. L'alcalde va indicar que el Joan XXIII ha de ser el centre de referència del territori i “l'únic hospital de fora de Barcelona que tingui el màxim nivell d'especialització, el sis”.

Que la mala planificació en les inversions d'urgència ha provocat el tancament de sales d'operacions, sense preveure mesures per impedir el col·lapse en les llistes d'espera, és una altra crítica. Per ell, una possible solució hauria estat la construcció de dues sales d'operacions noves, mentre es reformen les actuals.

LA FRASE

La situació és tan precària al Joan XXIII, des del punt de vista constructiu, que no pot aguantar més
Josep Fèlix Ballesteros
Alcalde de Tarragona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia