Societat

Tanca l'embotelladora Aigües del Pirineu, origen del brot de gastroenteritis

La planta estava clausurada des del 27 d'abril com a mesura cautelar

L'envasadora té una plantilla de 10 treballadors

L'empresa andorrana Aigües del Pirineu, S.L., l'embotelladora de l'aigua Font d'Arinsal, ha anunciat el tancament definitiu de la planta, segons fonts del govern d'Andorra. L'envasadora, que té una plantilla de deu treballadors, estava clausurada des del 27 d'abril com a mesura cautelar després que es confirmés que era l'origen del brot de gastroenteritis que va afectar 4.136 persones a les comarques de Barcelona i Tarragona.

El ministeri de Salut d'Andorra ja ha rebut els resultats de l'analítica de verificació de les mostres recollides a la planta embotelladora el passat 21 d'abril i que van ser trameses al laboratori de Salut Pública de la Generalitat, situat a Girona. L'informe de resultats “han tornat a confirmar una presència lleu” de norovirus a la font i en diversos lots dels diferents formats d'envasat.

El govern andorrà ha mantingut durant els darrers dies “contactes i intercanvis” amb diferents agències i estaments especialitzats a França “amb la finalitat de poder obtenir suport d'alt nivell científic i tècnic”. L'objectiu de les autoritats del principat és “avançar” en la investigació de les causes que han pogut vehicular el virus i contaminar la font. En aquest sentit, apunten que la planta “havia estat totalment recondicionada de nou” quan Aigua del Pirineu va reiniciar el projecte de captació. Entre moltes altres actuacions realitzades, es va reforçar el perímetre immediat de la captació i es va situar el punt de captació de l'aqüífer al subsòl a una profunditat propera als 100 metres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia