Societat

universitats

protesta

Els manifestants es fan forts al rectorat de la UdL i demanen immunitat

Anuncien que no pensen deixar el recinte universitari fins que no s'exculpi la jove detinguda dimarts en un enfrontament amb la policia

La quarantena de joves que estan tancats a la Universitat de Lleida des de dimarts a la tarda arran d'un enfrontament amb els Mossos d'Esquadra continuaran fent-se forts “indefinidament” dins el recinte universitari fins que no es retirin els càrrecs que pesen sobre l'estudiant de comunicació audiovisual que va ser detinguda per haver-se enfrontat amb la policia. Està acusada d'un delicte d'atemptat a l'autoritat i va sortir en llibertat de la comissaria dels Mossos d'Esquadra el mateix dimarts a les nou del vespre, després de declarar. En espera que la citi el jutge, els Mossos la van deixar marxar en llibertat ja que no té antecedents i té domicili conegut.

El rector de la UdL, Roberto Fernández, que es va reunir al campus de Cappont amb l'equip rectoral, reclama als joves que ocupen el rectorat que l'abandonin i que utilitzin els mecanismes de diàleg i participació que ofereix la universitat per fer arribar les seves reclamacions. Fernández rebutja prescindir de cap professor per petició “d'uns quants, per raons ideològiques” i recorda que la universitat ha de garantir el dret a l'educació i la integritat física de les persones que hi treballen.

Els estudiants, per la seva banda, també reclamen que la UdL es defineixi a favor de la lliure absolució de la detinguda, que no hi hagi represàlies per part de la policia a ningú més i que facin fora de la universitat la policia i els cossos de seguretat privada.

En aquest sentit, el rector va explicar que la universitat té l'obligació de garantir el dret de tot el seu professorat a donar classes i el dret dels alumnes a rebre la docència amb “absoluta llibertat” i sense cap tipus de “coacció”. És per això, va afegir, que, en vista de la “violència” d'un “petit grup” de persones, algunes d'elles estudiants i d'altres no, s'ha hagut de garantir la lliure docència de la professora Inma Manso, que és subdelegada del govern, amb la presència dels cossos de seguretat. Fernández va posar de manifest als joves que estan tancats al rectorat que la UdL troba en els estatuts els seus mecanismes de diàleg i de participació democràtics i va demanar que les persones que han ocupat les dependències universitàries “abandonin la seva actitud”. Manté que si tenen alguna reivindicació, les han de fer “pels canals de què la universitat disposa”.

Els estudiants, reunits en assemblea, van decidir ahir continuar la protesta. Un dels accessos del rectorat continua bloquejat.

Inma Manso va qualificar de “lamentables'' els fets. En aquest sentit, defensa el seu “dret” de poder impartir l'assignatura de gestió del coneixement a la llicenciatura de comunicació audiovisual i periodisme i assegura que les classes que fa no tenen “res a veure'' amb la seva activitat política.

LES FRASES

Arran de la violència d'un petit grup, alguns d'ells estudiants i d'altres no, ha calgut garantir la docència
Roberto Fernández
rector de la udl
La universitat hauria de ser un lloc de diàleg per posar posicions en comú, de tranquil·litat i pau
Inma Manso
Subdelegada del govern


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES