Societat

política municipal

Calella prohibeix els patins a tots els carrers de la ciutat

L'Ajuntament limitarà la circulació d'aquests aparells als carrils bici de la façana marítima i del camí del Cementiri

La normativa també preveu sancions amb multes de fins a 90 euros i la retirada dels vehicles

Els patins, tricicles o monopatins amb motor o sense no podran circular per cap carrer de Calella. L'Ajuntament ha decidit restringir el pas d'aquests aparells als carrils bici de la façana marítima i del camí del Cementiri. El regidor de Seguretat, Convivència i Mobilitat, Albert Torrent (CDC), explica que la prohibició ve a propòsit del mal ús que la gent fa d'aquests artefactes, que habitualment circulen per les voreres i les zones de vianants. “A l'estiu van obrir tres negocis que en lloguen i ens trobem que els usuaris envaeixen els espais i circulen amb una velocitat major de la permesa”, apunta el regidor, que també admet que les queixes, des d'aleshores, han estat reiterades.

Per aconseguir que la regulació sigui “immediata” i no haver d'esperar una modificació de l'ordenança de circulació, l'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini (CDC), està preparant un decret que estableix per on poden i no poden passar els patins, però també dels populars segways i un règim sancionador amb multes de fins a 90 euros i la retirada, de manera cautelar, d'aquests aparells, si és necessari.“No ha passat encara res, però abans d'haver de lamentar cap incident greu, hi hem posat fil a l'agulla”, manté Torrent. L'única excepció a la normativa són els aparells elèctrics per a persones amb mobilitat reduïda, però també s'autoritzaran quan s'utilitzin en excursions amb guia i passegin en rigorosa fila, l'un darrere l'altre. Tot i admetre que la decisió no agradarà als responsables d'establiments que en lloguen, insisteix a dir que abans de dur a terme aquesta prohibició, la policia local es va reunir amb ells per intentar posar-hi ordre, en aquest cas sense èxit.

Les bicicletes també tenen limitacions

Un altre col·lectiu que també té restriccions a l'hora de circular són els ciclistes. L'Ajuntament va haver d'engegar una campanya orientada a intentar resoldre els comportaments incívics dels usuaris de les bicicletes, va editar tríptics informatius en què, de manera clara i gràfica, es recordaven les normes bàsiques de circulació i s'insistia que no podien entrar a cap carrer de vianants de Calella, com ara el de l'Església. El regidor de Seguretat, Convivència i Mobilitat, Albert Torrent, diu que, a diferència dels patins, les bicis sí que estan considerades vehicles, igual que les motocicletes o els ciclomotors. “Canviar determinats comportaments es fa difícil”, admet Torrent, que no amaga que de multes a ciclistes se n'han posat. “Són poques perquè, abans de sancionar, la policia acostuma a avisar i a recordar que està prohibit”, reconeix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA
Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà
infraestructures

Posen en marxa els ascensors de l’estació de Mollet Sant Fost

MOLLET DEL VALLÈS
SALT

Els patinets han estat involucrats en una vintena d’accidents els últims sis mesos

SALT
GIRONA

L’Ajuntament instal·larà llums LED a l’entorn de les Hortes de Santa Eugènia

GIRONA
SALT

L’IDIBGI publica el joc virtual ‘Mite o Ciència’ de divulgació científica

SALT
societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES