Societat

Alliberada a Lleida una dona nigeriana que anaven a vendre per 8.000 euros perquè exercís la prostitució

La policia espanyola ha detingut set persones acusades de dedicar-se al tràfic d'éssers humans

La policia espanyola ha aconseguit alliberar a Lleida una dona nigeriana que estava a punt de ser venuda per una xarxa dedicada presumptament al tràfic d'éssers humans a una altra proxeneta per 8.000 euros. La víctima, que va ser captada per la xarxa amb ofertes de treball falses, es negava a prostituir-se i va ser traslladada des d'Itàlia fins a França. Finalment va arribar a Espanya, on la dona que la volia comprar pretenia obligar-la finalment a exercir la prostitució. La policia espanyola ha desarticulat la xarxa. Els agents van localitzar la noia a l'estació de tren de Lleida i van detenir set membres de l'organització, d'origen nigerià, també a Lleida acusats de diversos delictes relacionats amb la prostitució, entre ells, de tràfic d'éssers humans. Es va registrar també un pis i es van intervenir ordinadors, mòbils i documentació bancària que policies experts estan analitzant.

La policia espanyola, en el marc del Pla Policial contra el Tràfic d'Éssers Humans, ha alliberat una dona que anava a ser venuda per 8.000 euros a una altra proxeneta, després que es negués a prostituir-se. La policia ha aconseguit desmantellar la xarxa d'origen nigerià responsable i ha detingut set dels seus membres.

La investigació, conjunta entre les unitats de València, Barcelona i Lleida, es va iniciar arran d'una dona nigeriana que va denunciar que estava sent explotada sexualment per compatriotes seus, membres d'una organització assentada a Lleida i dedicada al tràfic d'éssers humans a l'Estat. La xarxa captava dones a Nigèria i els oferia feines falses i ben remunerades, per portar-les a Europa, aprofitant-se de les seves situacions de necessitat i vulnerabilitat. Quan arribaven, les obligaven a exercir la prostitució.

La dona ara alliberada va arribar a Europa en avió a través d'Itàlia. Allà, va ser traslladada a França i obligada per una dona, membre també de la organització, a exercir la prostitució per liquidar el deute adquirit amb els proxenetes pel seu viatge. Un cop a França i a causa de l'oposició de la víctima a prostituir-se, l'explotadora va decidir traslladar-la a Espanya on, sota la coacció d'altres membres de la xarxa, pretenia aconseguir que la noia desistís i es prostituís.

La policia considera els set detinguts els màxims responsables de la xarxa. Se'ls acusa de tràfic d'éssers humans amb finalitat d'explotació sexual, pertinença a organització criminal, agressió sexual, contra els drets dels ciutadans estrangers i delictes relatius a la prostitució.

El Pla de la policia espanyola contra el Tràfic d'Éssers Humans amb finalitat d'explotació Sexual està en funcionament des del 2013. Compta amb el telèfon 900 10 50 90 i el correu [email protected] per facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial d'aquests delictes. A més, a través de la campanya en xarxes socials i mitjans de comunicació 'Amb el tràfic, no hi ha tracte', la policia espanyola està promovent la implicació social de tots els ciutadans. Gràcies a la col·laboració ciutadana, la polica espanyola ha rebut més de 5.000 comunicacions que han derivat en 478 investigacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva