Societat

societat

Moltes terrasses cobertes no compleixen la llei del tabac

Estudi dels metges de família

La meitat dels ciutadans enquestats se senten fumadors passius

Els metges de família van denunciar ahir que la majoria de terrasses cobertes dels bars incompleix la llei del tabac. La meitat dels espanyols enquestats coincideix que se senten fumadors passius en aquests espais tancats, on es pot fumar si té determinades característiques.

És una de les afirmacions recollides en l'enquesta realitzada per la Societat Espanyola de Medicina de Família i Comunitària, amb motiu de la XVIII Setmana Sense Fumi, en què van ser entrevistades unes 90.000 persones, el 18% fumadores.

En l'enquesta, es preguntava als ciutadans sobre la seva opinió vers l'empaquetat genèric del tabac, la reglamentació del cigarret electrònic, l'exposició al fum ambiental dels cigarrets i el finançament dels tractaments farmacològics. Així, el 42,2% dels enquestat consideren que estan exposats al fum de les terrasses, i segons un estudi de la OCU, el 87% dels bars amb terrasses no compleixen la normativa. La reforma de la llei del tabac del 2010 fixava com a terrassa a l'aire lliure tot espai no cobert o cobert amb un màxim de dues parets. I, s'hi destaca que el 6% afirmen que pateixen el fum a la feina.

A favor d'apujar-ne més el preu

En l'enquesta, la Societat Espanyola de Medicina de Família afirma que el 63% dels enquestats manifesten que un increment del preu del tabac (a l'Estat espanyol continua sent dels més barats d'Europa) faria que més persones deixessin de fumar. Un 68% estarien a favor d'apujar-ne el preu, el 70% creuen que faria que menys joves s'iniciessin en aquesta addicció. Si la pregunta es fa als fumadors, un 47% mantenen que probablement fumarien menys. A més, s'indica que un 65% dels fumadors afirmen que deixarien de fumar si es estiguessin subvencionats els tractaments mèdics, malgrat que s'afirma que el 80% dels exfumadors ho van deixar sense cap tipus d'ajuda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia