Societat

societat

crisi humanitària

Catalunya rep el primer grup de refugiats

La meitat dels vint sol·licitants d'asil que arriben avui a l'Estat aterraran a Barcelona

Mentre les imatges que arriben aquests dies del campament d'Idomeni, a la frontera entre Grècia i Macedònia, són de pluja, fang i assetjament policial, circumstàncies que compliquen encara més la supervivència dels refugiats, el govern espanyol va anunciar ahir l'arribada dels primers vint refugiats procedents de Grècia. Es tracta de refugiats originaris de Síria i de l'Iraq que formen part dels 150 acordats pel govern espanyol en el programa europeu de recol·locació de persones que són a Grècia. La meitat arribaran a Barcelona.

El secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, va confirmar que el Ministeri de Treball i Afers Socials els va comunicar ahir al matí l'arribada de tres famílies –tres dones, tres homes i quatre menors– a Catalunya. La Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR) es farà càrrec del seu acolliment i de la seva integració. Amorós va destacar que és el primer cop que l'Estat fa una comunicació oficial respecte de la recol·locació dels refugiats a la Generalitat, però va lamentar que siguin només vint els acollits i que “els processos vagin molt lents”. “Fa un any, l'Estat es va comprometre a acollir 4.000 refugiats i n'han arribat divuit”, va recordar.

Segons va explicar ahir mateix el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, dilluns vinent n'arribaran 44 més i abans de finals de juny ja seran aquí els 150 que es preveu que vinguin de Grècia. També estan previstes recol·locacions des del Líban i Turquia, un total de 386.

Amorós diu que Catalunya té 632 places a punt

La Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat (CEAR) espera que amb les arribades d'avui s'activi de veritat el procés de recol·locació i acolliment previst a l'Estat i marcat per un compromís amb la Unió Europea. “El sistema d'acolliment està preparat, però és necessari que els estats europeus hi posin els mitjans necessaris perquè les persones que arriben a Europa per buscar asil estiguin ben informades”, va indicar la CEAR en un comunicat. En la mateixa línia, el secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, va recordar que Catalunya pot oferir avui mateix 632 places per acollir persones refugiades. “És hora d'arremangar-se i el govern espanyol va molt tard”, va concloure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia