Societat

Els hotels de Berga, plens a vessar durant la Patum

Els professionals del sector esperen un ple absolut durant els pròxims cinc dies

Com cada any, aquesta gran demanda genera molts llocs de treball

El sector hoteler i el de la restauració esperen una ocupació del 100% a Berga per la Patum, especialment dijous i dissabte, que són els dies amb més afluència de gent. Tot i que alguns hotels encara tenen habitacions lliures, es preveu que pràcticament totes s'ompliran en les pròximes hores, de manera que la ciutat registrarà una ocupació hotelera total. D'altra banda, els restaurants segueixen en la línia d'altres anys i contractaran personal addicional per atendre l'augment de demanda que esperen des d'avui fins diumenge.

En total, Berga disposa de més d'un miler de places d'allotjament, entre hotels, cases rurals, l'alberg i el càmping. Gran part de les reserves pels dies de la Patum s'acostumen a fer amb molta antelació, de manera que ja hi ha diversos llocs que gairebé han omplert tota la capacitat. És el cas de l'hotel Estel, que disposa d'una vuitantena de places, i de l'hotel Ciutat de Berga, que en té 62. Tot i tenir ple des de fa dies, tots dos recintes continuen rebent peticions de reserva i ho seguiran fent fins a última hora. L'hotel Estel, en concret, fa dies que ja no té habitacions lliures de dijous a divendres, mentre que la nit de dimecres es troba al 95% d'ocupació. D'altra banda, des de l'hotel Ciutat de Berga expliquen que “moltes de les persones que s'hi allotgen són repetidores d'altres anys”. A més, els hotelers afirmen que, a banda dels grups de joves, també hi ha famílies, que principalment procedeixen de la província de Barcelona.

Un altre cas singular és el de l'hotel Berga Park, situat a la zona de l'antiga caserna militar. En aquest cas, les habitacions estan plenes dijous i dissabte, mentre que la resta de dies l'ocupació està aproximadament al 50%. Pep Graus, responsable del negoci, explica: “El perfil de client és difícil de definir. Hi ha molts joves que des que vam obrir vénen cada any i persones que tenen alguna vinculació amb Berga o la comarca però no tenen lloc per dormir.”

Càmping, un món a part

Al càmping Berga Resort, l'únic càmping que hi ha al terme municipal de Berga, la Patum es viu diferent. Segons el seu responsable, són molt curosos a l'hora d'acceptar les reserves dels clients, ja que prioritzen la tranquil·litat de totes les persones del recinte. De fet, una mostra d'això és que des de Berga Resort no se sol fer cap promoció per fomentar l'ocupació durant els dies de Patum. Per aquest motiu, el perfil dels clients que s'allotgen al càmping, lluny dels grups de joves a la recerca de la rauxa que també ofereix la festa de Corpus, és més aviat de tipus familiar. Malgrat tot, el responsable del càmping ha explicat que, a banda de les que ocupen els clients que hi són tot l'any, l'establiment disposa de 140 places que ja estan reservades per les nits de divendres, dissabte i diumenge. Pel que fa a les nits de dimecres i dijous, només se n'ha ocupat un 60%.

LA XIFRA

1.000
places d'allotjament
hi ha a Berga, aproximadament, entre hotels, cases rurals, l'alberg i el càmping.

LA FRASE

Els clients més habituals són gent jove i persones amb amics o família a Berga i rodalia
Pep Graus
responsable de l'hotel berga park

A partir d'avui, cinc dies de festa grossa a la ciutat

El gruix d'actes de la Patum comença avui mateix. Aquest migdia, a partir de les dotze, el tabaler i els quatre gegants protagonitzaran la primera cercavila patumaire d'aquest 2016. Més tard, a les vuit del vespre, hi tornaran, però aquesta vegada acompanyats per les maces i les guites, que faran esclatar els primers fuets de la festa i es passejaran per davant dels domicilis de les autoritats locals.

De cara a demà, la plaça de Sant Pere agafarà protagonisme. Al matí, missa major a l'església de Santa Eulàlia i Patum de Lluïment, amb l'actuació de totes les comparses, excepte els plens, al bell mig de la plaça. Al vespre, se celebrarà la primera Patum completa de l'any, amb els dos salts de plens com a plat fort de la nit.

Divendres se celebrarà la Patum Infantil. Aquest any, la festa dels més petits tindrà un caràcter especial, ja que el seu fundador, Joan Rafart i Montraveta, va morir el febrer passat i se li faran diversos homenatges.

Dissabte al vespre, altra vegada cercavila. Ara bé, aquest cop maces, guites i gegants actuaran a les places de la ciutat i davant els domicilis dels administradors i administradores d'enguany. Paral·lelament, se celebrarà el Concert de Patum a l'avinguda del Canal Industrial.

La Patum acabarà diumenge i ho farà amb el plat fort de la festa. Durant la Patum completa de la nit, els gegants tancaran el seu aniversari amb un espectacle especial i l'excepcional ball al ritme d'If I should fall behind, de Bruce Springsteen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES