Societat

societat

EL DESALLOTJAMENT DE GRÀCIA

La CUP demana la dimissió del director dels Mossos i la dissolució del cos d'antiavalots

Vehí diu que els incidents violents comencen amb el desallotjament del Banc Expropiat

La CUP ha condemnat aquest dimarts “de forma contundent” l'actuació policial ahir a la nit al barri de Gràcia de Barcelona després del desallotjament d'un centre social ocupat, i ha demanat la dissolució del cos antiavalots (Brimo) i la dimissió del director general de la Policia, Albert Batlle.

Segons ha afirmat la diputada de la CUP Mireia Vehí, la seva formació “no entén ni comparteix el desallotjament d'un espai” com és l'anomenat “banc expropiat”, una antiga sucursal bancària ocupada el 2011, que tenia “un clar compromís social àmpliament reconegut, fins i tot per l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias”, de CiU.

Per a la CUP, el desallotjament policial del “banc expropiat” és “una victòria de l'especulació davant projectes de sobirania popular que tant necessitem a la nostra ciutat”, i ha destacat que la formació antisistema de la qual forma part “condemna de forma contundent l'actuació policial d'ahir”.

“Entenem que hem retrocedit dos anys, a quan va tenir lloc el conflicte de Can Vies (al barri de Sants), cosa que lamentem, –ha afirmat Mireia Vehí– perquè pensàvem que ja havia quedat clar que la resposta a un conflicte polític mai no pot ser policial”.

Sobre la utilització ahir per part de la brigada antiavalots dels Mossos d'Esquadra de bales de FOAM (projectils de precisió), la mateixa diputada de la CUP ha assenyalat: “Ens preocupa molt, i no comprenem com és possible que siguin suposadament projectils de precisió quan hi ha gent ferida que estava a balcons dels seus habitatges o gent ferida de tors cap amunt”.

Després d'apuntar que a la CUP li generen “molta alarma” les declaracions fetes avui per alguns comandaments policials, la diputada Mireia Vehí ha demanat “la dissolució de la Brimo i la dimissió del director general de la Policia, Albert Batlle, com a màxim responsable de l'actuació policial d'ahir”.

La CUP també reclama “un debat a fons sobre el model de seguretat pública”, cosa que inclou el tipus d'armament que pot utilitzar la policia.

A la pregunta de si la CUP també condemna la violència exercida per alguns manifestants que van cremar motos i van bolcar diversos vehicles estacionats al carrer, la diputada Mireia Vehí s'ha limitat a apuntar que “la violència comença quan hi ha un desallotjament policial”, ja que això implica “una violència institucional”.

“Intentem fer anàlisis polítiques integrals sobre les coses que ocorren –ha explicat– i fins que no hi ha hagut un desallotjament institucional no hi havia hagut cap tipus de disturbi al barri”.

En aquest punt, la mateixa diputada de la CUP ha mostrat davant els mitjans de comunicació una desena de fotos en les quals s'aprecien les ferides sofertes per algunes persones que estaven al lloc dels fets.

“A nosaltres ens preocupen coses com aquestes”, ha precisat mentre mostrava les fotos davant les càmeres i assegurava que “hi ha una persona a la qual es va haver realitzar una operació d'urgència perquè no perdés un dit” després d'haver rebut l'impacte d'una bala de FOAM.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia