Societat

Centenars de persones es manifesten a Gràcia per tercera nit consecutiva

Els Mossos despleguen un cordó policial per impedir l'accés al “Banc Expropiat”

Centenars de persones s'han concentrat aquesta nit a la plaça de la Revolució, al barri de Gràcia de Barcelona, per protestar pel desallotjament dilluns de l'anomenat “Banc Expropiat”, una antiga oficina bancària ocupada des del 2011. Un fort dispositiu policial dels Mossos d'Esquadra bloqueja des de poc després de les nou de la nit l'accés a la zona on es troba el local, situat a la cruïlla entre Travessera de Gràcia i Mare de Déu dels Desemparats.

Els concentrats han arribat aquesta nit des de diversos punts de la ciutat en “columnes” amb la intenció inicial, anunciada a través de les xarxes socials, d'encerclar l'edifici formant cadenes humanes per bloquejar l'accés a la policia.

Els Mossos, però, s'han avançat a la jugada i han blindat el “Banc Expropiat” . Agents de la Brigada Mòbil (Brimo) i de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (Arro) s'han desplegat davant el “Banc Expropiat”. A més, un cordó policial que s'estén des de la plaça de la Revolució Travessera fins a la Travessera de Gràcia passant per Torrent de l'Olla i Torrijos dificulta l'accés a l'escenari de la reivindicació.

Entre els concentrats hi ha hagut algunes cares conegudes com les de les diputades de la CUP Eulàlia Reguant i Mireia Vehí.

La

Les protestes de les dues nits anteriors al barri de Gràcia han acabat en xocs violents entre manifestants i policia. Els aldarulls s'han saldat amb desenes de ferits entre les dues parts i danys materials a mobiliari urbà, automòbils, i establiments comercials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia