Societat

societat

prostitució

Els prostíbuls, lluny de les escoles de la Jonquera

Modifiquen les ordenances municipals per recloure'ls al polígon sud de la població

Entre aquests establiments hi haurà d'haver també 750 m de distància

La nova ordenança reguladora dels prostíbuls aprovada inicialment pel ple de la Jonquera ahir restringeix a la pràctica aquests tipus de locals al polígon industrial sud de la població, on actualment ja hi ha instal·lat el Paradise, l'únic del municipi. Quan s'apliqui la nova normativa, que serà en el moment, d'aquí a uns mesos, en què hagi fet tot el recorregut legal, estarà prohibit instal·lar aquests establiments a menys de 650 metres d'espais o locals on hi hagi afluència de menors d'edat, siguin equipaments esportius, escoles o cases de colònies.

L'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, recorda que la normativa que es modifica ara es va fer l'any 2004 i calia actualitzar-la i alhora adequar-la al canvi de planejament que ha marcat els usos de cadascuna de les zones urbanes. Aquella va ser ja la primera maniobra legal per arraconar els prostíbuls al polígon industrial. L'encaix normatiu aprovat inicialment ahir ho complementa.

El condicionant de la distància respecte a espais on hi hagi menors no és l'única norma que limita la instal·lació d'aquests locals. La nova normativa estableix també que la distància entre prostíbuls ha de ser de 750 metres, una condició que gairebé inhabilita qualsevol possibilitat que se n'instal·li cap més. L'Ajuntament ja va batallar legalment el 2010 per impedir que s'hi instal·lés l'actual macroprostíbul, però no se'n va sortir. Una sentència del TSJC va donar la raó al promotor i l'Ajuntament va haver de fer un pas enrere en les seves pretensions.

El mes d'abril passat el ple va aprovar una ordenança que restringia la possibilitat d'instal·lar clubs de cànnabis a la població i els allunyava també al polígon. La raó era calcada de la dels prostíbuls i la distància respecte a espais i locals que freqüentin menors havia de ser també de 650 metres. En aquest cas s'havia detectat una demanda per instal·lar locals d'aquest tipus ja l'any 2014.

LA XIFRA

650
metres
és la distància mínima entre un prostíbul i un centre freqüentat per menors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES