Societat

educació

universitats

Bracons fa perdre a la UdG universitaris garrotxins

En guanyen les universitat de Vic i de Barcelona, tot i que la gironina encara és la que en registra més

El nombre total s'incrementa després de quatre anys

El nombre d'estudiants garrotxins de graus universitaris de la Universitat de Girona s'ha reduït per l'efecte Bracons i ha passat de rebre'n el 58% del total al 38%. L'eix Vic-Olot ha
escurçat la distància entre la Garrotxa i Osona, i això també es tradueix en l'increment del 2,7 al 7,4% dels garrotxins a la Universitat de Vic (89) i a les de Barcelona. La UdG, però, continua sent la universitat que aplega més garrotxins (463), seguida de la de
Barcelona (152). És rellevant el nombre d'estudiants a distància que sumen la UOC i la Uned (178), que juntes ocuparien el segon lloc.

Són dades de l'estudi anual de la Fundació d'Estudis Superiors d'Olot, que constata un creixement del total d'estudiants, trencant la tendència a la baixa dels últims quatre anys fins a situar-se en 1.201 universitaris. Per ordre, els deu graus més estudiats són psicologia, ADE, dret, medicina, educació primària, educació social, enginyeria informàtica, infermeria, educació infantil i ciències de l'activitat física i l'esport. La FES proposa fer un seguiment de la correspondència entre preferència d'estudis i l'ocupació de la Garrotxa, amb molt de pes dels serveis. El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, ha anunciat que faran accions formatives perquè han detectat que a les empreses els fan falta treballadors tècnics més qualificats. Segons ell, això pot passar perquè l'oferta no és atractiva o perquè molts troben feina on han estudiat.

Una illa de formació amb imatge

Can Monsà és la seu de la Fundació d'Estudis Superiors d'Olot i s'ha consolidat com una vertadera illa de la formació contínua. Aplega les dependències de la Uned, del Consorci de Normalització Lingüística i el centre integral en formació d'indústries càrnies Kreas i hi passen més de 2.000 persones a l'any. Per palesar aquesta oferta unitària, la FES ha unificat la imatge encarregant un logotip als dissenyadors olotins Xavi Prat i Pau Llimona, i també tota la nova retolació interior. Per presentar aquesta nova imatge de Can Monsà, la FES ha organitzat una jornada de portes obertes, pel pròxim 17 de juny, amb tallers i activitats en què les entitats usuàries explicaran d'una forma amena què fan i la seva història, i també hi haurà altres activitats d'oci i festives. Destaca la visita guiada de l'exalcalde, exconseller de la Generalitat i exdiputat a les Corts espanyoles Pere Macias al carrer Fontanella, on hi ha la seu de Can Monsà i on ell va viure de petit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

religió

Montserrat vol que el seu ‘Mil·lenari’ sigui obert a tota la societat

Montserrat
societat

Estudien un projecte per crear pisos amb serveis per a gent gran que faciliti l’accés al lloguer als joves

Manresa
Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol
GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA