Societat

tribunals

EL DESALLOTJAMENT DE GRÀCIA

La fiscalia investiga Trias per haver pagat el lloguer del local ocupat a Gràcia

Indica que podria haver comès malversació de fons en abonar 65.500 euros a l'amo

L'exalcalde assegura que ho va fer “per interès general de la ciutat”

La fiscalia de Barcelona va informar ahir que ha obert una investigació per aclarir si l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias (CiU) ha comès un delicte de malversació de fons públics en haver pagat 65.500 euros al propietari del local ocupat a Gràcia, conegut per Banc Expropiat, el desallotjament del qual ha provocat tres dies de destrosses i batussa policial.

“Va ser una decisió del govern per guanyar temps i buscar una solució, i per interès general de la ciutat i evitar els aldarulls d'ara”, va afirmar Trias en una compareixença ahir a la tarda quan es va saber que era investigat. L'exalcalde hi va afegir: “No ens hem amagat, ho vam explicar fa mesos en el traspàs de govern, i és una decisió que pot no agradar, però que creiem que és ajustada a dret.”

Certament, El Punt Avui va informar el juliol del 2015 que el govern local de CiU –sense comunicar-ho als grups de l'oposició ni als ocupes– havia signat al gener un contracte d'arrendament amb el propietari de l'antiga sucursal de Caixa Catalunya a Travessera de Gràcia, pel qual li pagava 5.542 euros al mes a canvi que retirés la petició de desallotjament dels ocupes. L'acord municipal amb la societat Antartic Vintage era pagar-li el lloguer durant un any.

Tot i haver passat deu mesos des d'aquesta revelació, la fiscal en cap de Barcelona, Ana Magaldi, va acordar ahir obrir unes diligències d'investigació perquè havia tingut “coneixement” d'aquests pagaments amb “la cobertura que diferents mitjans de comunicació han efectuat els darrers dies sobre els greus disturbis protagonitzats pel moviment ocupa a Gràcia”, segons afirma en el decret d'incoació de diligències. Hi afegeix que els fets “de forma indiciària” podrien constituir un delicte de malversació de fons públics i, per això, encarrega a la Policía Nacional que faci les gestions necessàries per aclarir els fets. La fiscalia de Barcelona té ara sis mesos per resoldre si denuncia Trias, investigació que pot demanar que es prorrogui sis mesos més. L'exalcalde ja es va oferir a col·laborar amb el ministeri públic en tot el procés.

Per la seva part, el president del grup del PP, Alberto Fernández, va dir ahir que denunciarà a l'oficina de transparència i bones pràctiques el govern de Colau per haver permès l'activitat en sis locals ocupats i “no haver atès les queixes dels veïns per molèsties ni haver-los cobrat taxes”.

LA DATA

08.07.15
La premsa informa
que el govern de CiU paga un lloguer de 5.542 euros mensuals, des del gener, pel local de Gràcia.

LES FRASES

El govern va pagar el lloguer per guanyar temps, per interès de la ciutat, i ho vam explicar fa mesos
Xavier Trias
exalcalde de Barcelona per CIU
He comissionat la Policía Nacional perquè faci les gestions necessàries per aclarir els fets
Ana Magaldi
fiscal en cap de barcelona. decret d'investigació


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia