Societat

societat

restauració

Els propietaris de terrasses, a Mataró, no volen tancar abans

El restauradors consideren que la retallada horària afectarà directament la facturació dels negocis, ja que és a la nit quan fan més calaix

L'Ajuntament defensa la mesura per tal d'adequar-se millor al descans dels veïns

Els nous horaris de tancament de les terrasses de Mataró no convenç els propietaris dels negocis. El Gremi d'Hostaleria i Turisme lamenta que la decisió, que entraria en vigor el mes de juny que ve, s'ha pres sense consultar-los. El president de l'entitat, Josep Civit, assegura que abaixar la persiana una hora abans, tal com pretén l'Ajuntament, provocarà una important davallada de la facturació dels bars i restaurants, ara que ve el bon temps i és quan es pot fer més calaix. “Aquesta reducció no es pot fer de cop, i menys a les portes de l'estiu, tal com s'ha plantejat”, afirma. Per aquest motiu, consideren que fins que no s'arribi un acord amb els perjudicats es mantingui l'horari actual de tancament i que es permeti mantenir-les obertes fins a la mitjanit entre setmana i fins a la una de la matinada els divendres, dissabtes i les vigílies de festius.

Tot i l'evident oposició a la mesura, Civit admet que el gremi està obert a negociar una sortida pactada. “Si l'Ajuntament ens convenç que ha de ser com diuen ells, entenem que no podrem fer res al respecte i ho acatarem”, hi afegeix el president, que considera que en la modificació de l'ordenança no s'ha tingut en compte, per exemple, les circumstàncies de cada zona de la ciutat. En aquest sentit, reivindiquen la necessitat d'elaborar un estudi acurat i que es reguli un horari diferent en funció del lloc on està instal·lada. “No és el mateix una terrassa situada a la platja o davant del passeig Marítim que la d'un bar ubicat a qualsevol dels barris de Mataró”, defensa.

Una altra de les mesures que no ha agradat als agremiats és el fet que no es podrà tenir ni taules ni cadires en els accessos coberts dels locals. Civit assenyala que aquest no ha estat mai un tema conflictiu i que cap usuari els ha fet arribar ni una sola queixa al respecte. L'entitat creu que mentre no s'impedeixi l'entrada i la sortida normal a l'establiment, aquest tipus de terrasses no haurien d'haver de desaparèixer.

Respectar el descans dels veïns

El darrer ple de l'Ajuntament va donar llum verd a les modificacions de l'ordenança que regula les instal·lacions, establiments i activitats de la ciutat. Un dels canvis més importants té a veure amb les terrasses de bars i restaurants, que a partir d'aquest estiu podrien tenir nous horaris. Podran obrir més d'hora, a les vuit del matí, però s'hauran de tancar també una mica més aviat. El govern del PSC i CiU defensa que el nou reglament pretén ser més just, ja que obrir a les vuit del matí era una reclamació del mateix Gremi d'Hostaleria i Turisme, mentre que la retallada horària de la nit vol adequar-se millor al descans dels veïns que viuen a prop d'aquests espais. En aquest sentit, la major part de les denúncies per les molèsties que ocasionen les terrasses es produeixen en la franja que va de les onze de la nit a les dues de la matinada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia