Societat

Tallen la rotonda del Trueta pel conflicte de Mutuam

Una cinquantena de treballadors i clients del centre sociosanitari van reivindicar un millor accés viari

La Policia Municipal va desviar el trànsit

Una cinquantena de treballadors i clients de l'hospital sociosanitari Mutuam Girona van tallar ahir a la tarda durant tres quarts la rotonda del Trueta com a protesta per l'“accés lamentable” que té el centre i per reivindicar que se'ls reobri l'antic accés que es va tancar amb motiu de les obres del pont sobre el Ter. Critiquen que l'Ajuntament vol convertir en definitiu l'accés provisional que es va habilitar per les obres, que és “una entrada perillosa amb molt mala visibilitat”.

La protesta va començar puntual a les cinc de la tarda entrant a la rotonda i tallant el trànsit que venia del pont del Ter. Van fer una primera volta, que va causar cues i una marxa lenta de vehicles, però de seguida van arribar efectius de la Policia Municipal, que van desviar el trànsit per impedir l'accés a la rotonda tant des de l'altra banda del pont com des de l'avinguda Tarradellas i des de l'avinguda de França (tant des de Sarrià com des del Trueta). Durant tres quarts la protesta es va desenvolupar de forma pacífica fent voltes a la rotonda, amb el pas puntual d'alguns vehicles especials com ara ambulàncies i busos urbans.

Quan el trànsit es va reobrir, a tres quarts de sis, la policia va anar donant pas alternatiu als vehicles provinents de les diverses vies per alleugerir les cues que s'havien format sobretot davant del Trueta i al pont del Ter.

La versió de l'Ajuntament

L'Ajuntament de Girona va explicar ahir, a través d'un comunicat, que el problema prové del fet que quan es va fer la nova configuració de la rotonda arran de la construcció del nou pont, l'any 2002, el projecte no incloïa l'accés al centre des de l'antiga N-II i no hi va haver al·legacions. Segons el consistori gironí, l'accés actual al centre és al terme municipal de Sarrià i correspon a aquest ajuntament millorar-lo. A més, remarca que s'han preocupat pels accessos al centre i per això han construït una rampa pavimentada des del pont fins a la finca de can Salvatella per permetre l'accés a peu. També confirma el que explicaven els empleats de Mutuam, que al solar entre la rotonda i el centre el que s'està estudiant construir-hi és un aparcament, que seria amb tarifa tova.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia