Societat

societat

Tenir més relacions sexuals no comporta ser més feliç

Amb un cop a la setmana n'hi ha prou per mantenir la connexió amb la parella i assolir les quotes més altes de satisfacció

Si la freqüència és molt baixa, el sexe fa més feliç que els diners

Practicar sexe amb més freqüència no sempre garanteix més felicitat. Ho apunta un estudi publicat per la revista Social Psychological and Personality Science basat en enquestes a més de 30.000 persones al llarg de quatre dècades. El treball defensa que tenint relacions un cop per setmana ja n'hi ha prou per mantenir en perfecte estat la connexió o lligam emocional amb la parella que propicia les quotes més altes de satisfacció.

“Tot i que tradicionalment s'associa més freqüència sexual amb més felicitat, no hi hem vist una relació significativa més enllà dels que ho practiquen setmanalment”, explica Amy Muise, la investigadora principal. “Sí que hem trobat que és important mantenir una connexió íntima amb la parella, però no cal tenir sexe cada dia ”, hi afegeix.

Així doncs, aquest treball qüestiona els estudis anteriors, articles i llibres d'autoajuda que estableixen una relació directa entre sexe i felicitat.

En tot cas, els investigadors deixen clar que l'estudi no el van dissenyar per identificar el procés causal, de manera que no queda clar si copular setmanalment fa que les parelles siguin més felices, o si ser més feliç provoca que ho facin amb més assiduïtat que els que no ho són tant.

Malgrat els estereotips, no es va trobar cap indici que els homes vulguin més sexe que les dones, ni tampoc que les persones grans tinguin menys relacions. “No hem trobat diferències significatives ni de gènere ni d'edat”, certifica la investigadora de la Universitat de Toronto.

Per escatir si el sexe o els diners tenien més importància a l'hora de garantir la felicitat, els investigadors van introduir la variable econòmica a una part de les enquestes. Van veure que el sexe guanyava, ja que hi havia més diferència de felicitat entre els que tenien relacions menys d'un cop al mes i els de freqüència setmanal que entre els que cobraven un sou estàndard o els que el triplicaven.

LES FRASES

La gent pensa que més diners i més sexe equival a més felicitat, però això només és cert fins a un punt
És important mantenir una connexió íntima amb la parella
Amy Muise
Investigadora de la Universitat de Toronto


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES