Territori

El PSC votarà a favor de les mesures de reequilibri econòmic a l'Hospital

El partit, però, les considera insuficients i reclama fer un pla de viabilitat i una auditoria integral

El grup municipal socialista donarà suport al govern en l'aprovació d'un paquet de mesures per eixugar part del dèficit econòmic de l'Hospital de Sant Joan de Reus. Així ho ha anunciat el seu portaveu, Francesc Vallès, qui ha advertit, però, que aquestes propostes "són un pedaç" i "no solucionen el problema a llarg termini". A més, el socialista ha indicat que l'increment de la cartera de serveis depèn de la Generalitat, i que ara per ara, no hi ha cap voluntat concreta d'aplicar-lo. Amb tot, per primer cop, els socialistes fan costat el govern en una decisió important sobre l'Hospital, encara que sigui amb un tarannà crític.

"La situació actual és delicada i s'ha de tenir en compte els interessos dels treballadors i de la ciutadania. Després de diverses reunions de treball hem decidit que donarem suport a les mesures", ha assegurat Vallès, qui ha especificat que no s'ha produït cap negociació amb el govern sobre el vot i que "ha estat una decisió pròpia". El socialista ha insistit que gran part de les mesures que ara aprovarà el govern "les venim dient nosaltres de fa anys i si s'haguessin pres abans, no estaríem en aquesta situació".

Per Vallès, les propostes no solucionen tot el dèficit, ja que suposa un increment d'ingressos de vora 2,4 milions d'euros, incloent els punts aprovats en el consell d'administració que va servir per destituir el director general de Sagessa, Jordi Colomer. La resta de diners depenen, essencialment, de la voluntat del departament de Salut, i de moment, "no hi ha cap garantia ni confirmació", ha subratllat el portaveu. "S'ha de fer una interlocució institucional intensa i persuasiva", segons el socialista.

A la vegada, des del PSC, es pensa en prendre mesures que serveixin per pal·liar el descens d'ingressos de l'Ajuntament de Reus amb l'IBI de l'Hospital. Algunes d'aquestes haurien de ser la supressió de la bonificació del 4% per als contribuents que paguen tots els impostos de cop, a principis d'any, i l'aprovació de propostes de reactivació econòmica que suposin l'obertura de nous negocis, i per tant, l'increment d'ingressos per tributs.

Pla de viabilitat i auditoria integral

Francesc Vallès també ha anunciat que en la propera Junta General de l'Hospital, que es constituïrà abans del plenari d'aquest divendres, els socialistes demanaran l'encàrrec d'un pla de viabilitat del centre sanitari i d'una auditoria integral que estudiï aspectes legals, laborals, econòmics i financers, així com els processos de govern i de gestió i l'estructura organitzativa. El portaveu del PSC ha advertit que en l'informe sobre les causes del dèficit, escrit per secretaria i intervenció, s'indicava la inexistència d'un pla de viabilitat, que ara ha d'incloure les mesures aprovades i que s'aprovaran per gairebé 2,4 milions d'euros.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.