Societat

transports

afectacions al servei

Reobren la L5 del Metro de Barcelona després de detenir sis grafiters

La presència de persones a les vies obliga a interrompre la circulació entre les estacions d'Horta i Vall d'Hebron durant vuit hores

TMB presenta una denúncia contra els intrusos per danys

La línia L5 del Metro de Barcelona ha quedat reoberta en tots els seus trams a dos quarts i cinc minuts de cinc de la tarda d'aquest dilluns, després que els Mossos d'Esquadra han detingut sis grafiters que han accedit a les vies. A causa d'aquesta incidència, la circulació de trens ha estat interrompuda entre Horta i Vall d'Hebron.

Els intrusos
haurien entrat a les instal·lacions del metro a través del túnel de l'estació d'El Coll/La Teixonera, des d'on accedit a altres àmbits restringits de la infraestructura amb la finalitat de realitzar pintades en trens que no circulaven, i per tant es trobaven estacionats amb motiu de la vaga d'aquest matí.

Al ser descoberts, els presumptes grafiters han fugit per la zona de vies, cosa que ha obligat a activar un protocol que implica la suspensió immediata de la circulació de trens a partir de dos quarts i sis minuts de nou del matí.

Un dispositiu de recerca format per efectius dels Mossos d'Esquadra, Guàrdia Urbana, Bombers i seguretat privada del metro ha localitzat tres dels integrants del grup. A dos quarts de cinc de la tard s'ha anunciat la captura dels altres tres.

Tots sis han estat detinguts i els Mossos els han intervingut pots d'esprai i rodets de pintura. TMB ha presentat denuncia contra ells pels danys causats a la infraestructura, tot i que no han arribat a pintar cap tren.

Aquesta incidència per vandalisme s'ha sumat a la vaga parcial convocada per la plantilla de treballadors en el marc de la negociació del conveni col·lectiu, i tots dos sumats han complicat la circulació en bona manera durant el matí.

De fet, la represa del servei en el tram afectat ha coincidit amb l'inici del segon torn de la vaga parcial al metro, entre les quatre i les sis de la tarda. Durant aquestes dues hores està previst que a les línies de metro hi circulin el 40% dels combois d'un dia habitual, amb freqüències de pas fins als 10 – 13 minuts.

Durant les aturades d'aquest matí hi ha hagut aglomeracions en algunes estacions. El gerent de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Marc Grau, ha deixat la porta oberta a tancar el metro si en les pròximes aturades previstes al llarg de les quatre jornades de vaga convocades pels treballadors es repeteixen situacions com aquestes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia