Societat

política municipal

EL DESALLOTJAMENT DE GRÀCIA

L'ajuntament negocia amb la propietat la compra del Banc Expropiat

La tinent d'alcalde, Laia Ortiz, remarca que la línia vermella que no traspassarà l'Ajuntament és la de contribuir a l'enriquiment il·lícit del propietari

La tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona Laia Ortiz ha anunciat aquest dimarts que el consistori està negociant amb la propietat del Banc Expropiat comprar el local a un “preu raonable”.

En una tertúlia de portaveus municipals a BTV, Ortiz ha explicat que aquest dilluns hi va haver una reunió amb el propietari, “perquè ell -ha dit- ha de formar part de la solució, ja que el conflicte té el seu origen en un immoble de la seva propietat”, i ha reconegut que s'ha plantejat la compra del local per garantir el manteniment d'aquest espai.

Ortiz ha subratllat que la línia vermella que no traspassarà l'Ajuntament de Barcelona serà la “de contribuir a l'enriquiment il·lícit del propietari, que va comprar el local a preu de saldo”, i la de “facilitar l'especulació amb diners públics”.

La tinenta d'alcalde ha insistit que sigui la que sigui la sortida al conflicte a Gràcia ha d'estar “avalada per tothom”.

El portaveu de CiU, Joaquim Forn, ha considerat una “contradicció del govern” haver dit que no suportava el lloguer de 66.500 euros que va acordar amb la propietat l'anterior equip de govern de Xavier Trias i estar disposat a pagar entre 800.000 euros i un milió, que és el preu de venda que demana el propietari, una xifra que Ortiz no ha confirmat.

El portaveu de Ciutadans, Paco Sierra, ha rebutjat la compra del local, “perquè -ha dit- no podem tornar a abaixar-nos els pantalons i cedir al xantatge”, com va passar a Can Vies.

En la mateixa línia, Jordi Coronas, d'ERC, ha considerat errònia la decisió de comprar el local, perquè per realitzar activitats ciutadanes ja existeixen els centres cívics, i seria “donar la raó a aquells que reivindiquen amb violència”, mentre que altres entitats del districte fa anys que esperen pacientment un local.

La portaveu del PP, Ángeles Esteller, ha acusat el govern municipal d'”estar cedint al xantatge” i ha considerat “intolerable” comprar amb diners públics un local “per lliurar-lo als okupes”.

La portaveu de la CUP, Maria Rovira, ha assenyalat que és fonamental que els “companys del 'banc expropiat'” intervinguin en la solució del conflicte i ha assegurat que tornaran a ocupar-lo perquè aquesta ocupació “s'ha de viure com una reivindicació política en un marc de conflictivitat social”.

De la seva banda, Carmen Andrés, la portaveu del PSC, grup que forma part del govern municipal des de la setmana passada, ha considerat que la solució per a aquest espai “és clar que no és el lloguer, i comprar tampoc no és probablement la solució”, però cal “asseure's i veure què fem”, ha assenyalat, per resoldre la situació i evitar “fets i actes violents”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

administració

Neix una entitat per difondre la història i la cultura de Roses

roses
Raúl Montilla
Periodista i escriptor

“Emigrar és molt dur, és un joc d’identitat molt bèstia”

Cornellà de Llobregat
SOCIETAT

ADF, 15 entitats i un restaurant a Els Bellots

TERRASSA
educació

Malestar perquè es tanca una línia d’I3 a Rocafonda de Mataró

Mataró
salut

Acord en defensa de l’antic hospital de Mataró

mataró
medi ambient

Badalona analitza la salut de 216 palmeres i 10 estan molt greus

Badalona
Sant Feliu de Pallerols

Sèlvans assaja un nou model d’economia rural a través de la gestió forestal

Sant Feliu de Pallerols
GIRONA

Retiren l’aparcament reservat a la Guàrdia Civil a Emili Grahit

GIRONA
SALUT

Créixer en entorns d’aire contaminat redueix la capacitat d’atenció dels nens

BARCELONA