Societat

política municipal

manters

La lluita contra el ‘top manta' vol centrar-se en els magatzems de productes

El govern reuneix ajuntaments i comerciants afectats pel fenomen

Aposta per reforçar la coordinació i fer actuacions policials que siguin “proporcionals”

La Costa Daurada es prepara per als mesos en què més s'intensifica el fenomen del top manta, coincidint amb l'auge de la temporada turística. Una trentena de representants de diferents ajuntaments de costa del Baix Camp, el Tarragonès i el Baix Penedès, així com associacions de comerciants, van plantejar ahir les seves demandes i possibilitats de col·laboració en una reunió presidida pel director general de la Policia, Albert Batlle, i el delegat del govern a Tarragona, Òscar Peris.

“És clar que aquest estiu seguirem treballant en la primera línia, a la costa, però també volem prioritzar la segona línia, que són els pisos que actuen de magatzem”, va avançar Peris. El director general de la Policia va advertir, però, de la dificultat d'aquesta feina. “Són investigacions complicades, ja que de vegades ens trobem que, quan entrem al magatzem, el material s'ha importat legalment, i és després, en un altre pis, on estampen l'anagrama de la marca que volen falsificar”, va detallar Batlle, que va reconèixer que es treballarà amb objectius “modestos”, ja que el fenomen del top manta “no es pot eradicar”.

D'altra banda, l'actuació policial d'aquest estiu s'adaptarà a les característiques canviants d'aquest fenomen, que darrerament s'ha desplaçat del Baix Penedès cap al Baix Camp i la costa barcelonina. “Intentarem que les actuacions siguin proporcionals”, va assenyalar Batlle, que va apostar per continuar amb les campanyes de conscienciació.

Salou confia que no es repetiran els aldarulls

Una operació dels Mossos contra un suposat magatzem de material va acabar l'estiu passat amb la mort d'un venedor del top manta, fet que va provocar aldarulls greus al centre de Salou. El regidor de Seguretat al municipi, David González, es va mostrar confiat que no es repetiran els fets, tot i que va reconèixer que el tema encara està molt present quan es tracta el fenomen del top manta al municipi. Tot i això, va negar que aquest precedent hagi de frenar noves operacions policials per desarticular les xarxes que abasteixen els venedors del top manta. “Suposo que s'anirà amb més cura a l'hora de dissenyar-les”, hi va afegir. González va defensar que Salou ha aconseguit controlar el fenomen gràcies a anys de treball i va reclamar que els municipis de costa col·laborin per resoldre el problema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva