Societat

societat

Detenen falsos revisors del gas per haver estafat vora 50 ancians

Agents dels Mossos d'Esquadra han desarticulat una organització criminal formada per setze persones, a les quals s'acusa d'haver estafat una cinquantena de persones a tot Catalunya, la majoria gent gran, fent-se passar per revisors del gas i demanant-los força diners en efectiu després de fer-los actuacions, segons va informar ahir la policia catalana. Els acusats van quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar davant del jutge.

Els Mossos van detallar que la investigació va començar l'octubre de l'any passat i va acabar el 23 de maig passat, tot i que no descarten més detencions. Van precisar que el grup formava part d'una empresa subcontractada dedicada al manteniment i a la revisió de productes de les companyies de subministrament oficial de gas que operen al nostre país. El grup usava aquesta empresa com a tapadora per estafar persones grans oferint-los serveis que no necessitaven.L'organització estava jerarquitzada i cercaven les víctimes per portals informàtics i sempre eren persones d'edat avançada. Un cop al domicili, els operaris, amb el logotip del Departament d'Industria falsificat, informaven a les víctimes que havien de fer reparacions a calderes o radiadors. En alguns casos, també van endur-se joies dels pisos.

Per mirar d'impedir estafes, els Mossos van recordar consells de seguretat: les revisions del gas són comunicades per correu un mes abans; l'operari mai no cobra la inspecció, sinó que s'inclou en la factura, i mai no s'ha de donar documentació personal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia