Societat

política municipal

zona hermètica

Expedients a l'Hermètica tot i apostar pel diàleg i un nou pla

Sabadell iniciarà a partir d'avui els tràmits per tancar els locals oberts però ja sense llicència

Els empresaris no abaixaran persianes i confien a aconseguir una solució després d'un acord en el ple

Acabada la pròrroga de cinc anys per a l'aplicació del pla especial d'usos recreatius del barri de Gràcia i, per tant, les llicències dels bars i les discoteques de la Zona Hermètica, la posició de l'Ajuntament de Sabadell –governat per un quadripartit d'esquerres– i la de l'associació d'empresaris d'oci nocturn de l'emblemàtic espai es manté ferma. El consistori expedientarà els locals que continuïn oberts ja sense llicència per complir el pla i una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, i els operadors no abaixaran les persianes, esgotaran tots els recursos administratius i esperaran la resolució del recurs de cassació presentat al Tribunal Suprem. Segons el regidor d'Espai Públic, Xavier Guerrero, “a l'hivern tots o gairebé tots els locals estaran tancats”.

Tot i això, els empresaris llegeixen en clau d'esperança la moció aprovada per tots els partits en el ple de maig perquè “aposta per buscar una solució i definir un nou model d'oci a la ciutat, malgrat que arriba gairebé en el minut 90 del partit”, segons el president de l'entitat, Joan Cosp. Hi haurà un nou pla d'activitats econòmiques –afirma Guerrero–, però la tramitació no serà urgent, ja que es tracta d'un tema de ciutat que s'ha de consensuar amb la ciutadania i diversos agents. Segons Guerrero, passaran uns divuit mesos fins que estigui enllestit i aprovat. “El diàleg amb els empresaris, que hem de començar de seguida, serà de cara al futur”, indica.

L'acció de l'executiu local se centra ara a iniciar els tràmits administratius perquè es compleixi el pla. “Comencem a treballar amb els expedients i calculem que a mitjan juliol els notificarem tots de cop perquè no hi hagi malentesos, i partir d'aquí hi haurà locals que plegaran i d'altres que presentaran recursos. El procés es pot allargar set o vuit mesos”, comenta Guerrero. Cosp espera que el diàleg s'enceti aviat i reitera que la situació a l'Hermètica ha canviat: “Només queden tretze locals i tots, concentrats.” Segons el consistori, en són uns trenta.

LA FRASE

Començarem amb els expedients. Pensem que a l'hivern tots o gairebé tots els locals estaran tancats
Xavier Guerrero
regidor d'espai públic

Nou planejament a tota la ciutat

El fins ahir segon tinent d'alcalde de Sabadell i responsable de Territori, Maties Serracant, explicava dilluns que el consistori manté la posició dels darrers mesos i, per tant, iniciarà probablement després de l'estiu l'elaboració d'un pla especial d'activitats econòmiques que englobi i reguli l'oci nocturn a tota la ciutat. L'equip de govern quadripartit fa ara un pas més enllà, ja que planteja que hi ha altres activitats en el conjunt de la trama urbana, no només als polígons, com ara “els centres de culte, els clubs de cànnabis, nova oferta comercial, Sant Pau”, que també requereixen algun tipus de regulació i que s'inclourien en aquest nou pla. El canvi en el planejament inclouria tota la ciutat i diferents activitats. Serracant va reiterar que hi ha hagut diàleg amb els empresaris, va recordar que és un pla heretat del govern anterior i va lamentar que no s'hagi buscat una solució molt abans, quan hi havia marge per actuar. Els empresaris critiquen que en cinc anys no s'hagi fet res des de l'administració i esperen que hi hagi una solució abans que hagin d'abaixar persianes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.