L'Ajuntament de Vila-sacra aprova una ordenança que prohibeix la prostitució en espais públics

L'Ajuntament de Vila-sacra s'ha afegit als ajuntaments que han aprovat una ordenança que serveixi per prohibir la prostitució en espais públic i on s'estableixen sancions per al proxeneta, la prostituta i el client que poden arribar fins als 600 euros. La prostitució a l'aire lliure està considerada com a falta molt greu. En l'ordenança aprovada es manifesta que «es prohibeix oferir, sol·licitar, negociar o acceptar directament o indirectament serveis sexuals retribuïts a l'espai públic». Si el lloc on es produeix algun d'aquests supòsits es troba lluny d'un espai urbà, d'una escola o d'un lloc freqüentat per joves –com potser el rocòdrom que hi ha instal·lat al pont del Manol– s'adverteix els infractors i, si és prop d'aquests espais, se sanciona. L'aplicació, però, correspon als Mossos d'Esquadra. L'ordenança també dóna possibilitats a les institucions d'oferir l'ajuda social necessària a les prostitutes per abandonar aquesta pràctica. Actualment al terme municipal de Vila-sacra hi ha un punt en què se situa una prostituta, que és en el giratori que hi ha a l'accés sud del municipi a la carretera de Roses. Abans se situaven al giratori que hi ha a l'entrada i això va fer que l'Ajuntament adoptés mesures més dràstiques, com ara ruixar en sotal l'espai. L'ordenança contra la prostitució va ser aprovada dissabte juntament amb altres que formen un paquet amb el títol de Drets i deures dels ciutadans en els espais públics. És tot un seguit de normes de convivència que serveixin per dotar l'Ajuntament d'un document jurídic per poder sancionar els comportaments que s'apartin del que s'estableix en aquest ordenament. Hi ha diferents apartats i s'estableixen tres tipus de sancions: lleu –de 30 a 200 euros–, greu –de 200 a 400 euros– i molt greus –de 400 a 600 euros.

Per fer l'ordenança contra la prostitució el govern de Vila-sacra ha adoptant com a model la que va redactar l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Retards de més de mitja hora a la R11 per una avaria entre Girona i Sant Miquel de Fluvià

girona
salut

L’Hospital de Mataró canvia els uniformes quirúrgics per uns més sostenibles

mataró

Les fires del 1 de Maig omplen de gent els carrers de Figueres malgrat l'amenaça de pluja

figueres

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença demà a multar a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia