gastronomia
La Gavina i el xef Romain Fornell rellancen el restaurant Candlelight
L'establiment, dins del complex hoteler dels Ensesa a s'Agaró, estrena carta i renova l'interior sense perdre de vista el passat
El xef Romain Fornell ha centrat la seva segona temporada a l'hostal de la Gavina de s'Agaró en la renovació de la carta del restaurant Candlelight, amb una fusió dels preceptes clàssics de l'alta cuina francesa, les innovacions desenvolupades pel director gastronòmic i la influència mediterrània, que es nota sobretot en l'ús del producte de proximitat com ara la gamba de Palamós –en una sopa a la manera de caputxino amb el crustaci en tres serveis–, el bou de mar i la garoina.
Entre les noves especialitats, destaquen també les carns, amb el famós colomí en cocotte, melmelada de tàperes i cruixent de mans de porc; el tàrtar de bou amb rovell d'ou a baixa temperatura i crema de gelat de mostassa, i altres clàssics que perviuen des del 1932, com ara el chateaubriand béarnaise, pommes soufflés i l'escalopa de foie gras a la brasa amb poma verda. La família Ensesa ha reformat l'establiment mantenint-hi elements clàssics, com ara la vaixella, mobiliari o els enteixinats i les pintures d'Emili Grau i Sala.
Fornell, establert a Barcelona i amb una estrella Michelin pel seu restaurant Caelis, dirigeix tots els espais gastronòmics de La Gavina: la terrassa, el restaurant Garbí, l'snack, el bar El Barco, el Villa d'Este i els esdeveniments.