Societat

Estats Units

Atemptat

Almenys 50 morts en un atac a un club gai dels EUA

Un nord-americà d'origen afganès a entra armat en un local d'Orlando i comença a disparar

La policia abat l'atacant, que havia mantingut contacte amb radicals islàmics

Almenys 50 persones han mort i 53 han resultat ferides en un atac a un club gai d'Orlando (Florida), segons ha informat la policia. Aquest és el pitjor tiroteig de la història dels EUA. L'autor, que ha estat abatut per la policia durant l'enfrontament, ha estat identificat com a Omar Mir Sediq Mateen, segons han confirmat fonts policials a la cadena CBS. Es tracta d'un ciutadà nord-americà de 29 anys, d'origen afganès, veí de la població Port St. Lucie (Florida). Les mateixes fonts han precisat que Mateen mantenia llaços amb radicals islàmics però que no tenia antecedents delictius.

L'atac, que ha començat al voltant de les 02:00 h de la matinada, està sent investigat com un “acte de terrorisme”, ha indicat el cap de la policia d'Orlando, John Mina. El suposat responsable del tiroteig, que anava armat amb un fusell d'assalt i una pistola i s'ha atrinxerat amb ostatges al local, ha estat abatut per les forces de l'ordre durant l'enfrontament. “Els nostres agents han disparat al sospitós”, ha afirmar Mina.

“Almenys nou agents han estat implicats en el tiroteig del sospitós. Un dels agents ha resultar ferit, però sembla que el casc (de fibra sintètica) li ha salvat la vida”, ha explicat Mina, que ha recalcat que el suposat tirador estava “organitzat i ben preparat”.

Ha apuntat també que el sospitós portava un “artefacte” i “possiblement” en tenia un altre “en el seu automòbil”.

Mina ha afegit que el succés no té relació amb el tiroteig que divendres passat va acabar amb la vida de la cantant Christina Grimmie, coneguda per la seva intervenció en el popular programa de televisió The Voice, en finalitzar un concert a Orlando.

Per la seva banda, l'alcalde de la ciutat, Buddy Dyer, ha expressat el seu pesar per l'“horrorós crim” i ha instat la població a “ser fort”.

Nombrosos vehicles d'emergència han acudit a la discoteca i diverses víctimes han estat evacuades en ambulàncies, mentre altres jeien ensangonades a terra fora del local i eren ateses per policies, segons les imatges emeses pels mitjans locals.

La Policia d'Orlando ha confirmat que ha efectuat una “explosió controlada” a prop del club, però no ha aportat més detall. El Cos de Bombers també ha desplegat un equip de desactivació d'artefactes explosius, segons ha indicat el diari local Orlando Sentinel.

El club Pulse, situat al centre d'Orlando, ha publicat a la seva pàgina de Facebook un missatge en què demanava que tothom sortís del local i corregués.

“Tan aviat tinguem informació, actualitzarem a tothom. Si us plau, tinguin a tot el món en les seves oracions mentre afrontem aquest tràgic esdeveniment. Gràcies pels seus pensaments i amor”, ha afegit el club a Facebook.

Un testimoni citat per la televisió local Wesh ha assegurat haver sentit uns 40 trets i un altre testimoni ha dit que un amic seu ha resultat ferit i s'ha tancat en un lavabo de la discoteca.

La testimoni Rosie Feba, que ha aconseguit escapar del local amb la seva nòvia, ha indicat que el tiroteig ha començat prop de l'hora del tancament. “Ella em m'ha dit que algú estava disparant. Tothom s'ha tirat a terra”, ha relatat Feba, que al principi ha pensat que “no era real”, sinó que “era part de la música, fins que he vist el foc de la seva pistola”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA