Societat

El jugador de rugbi Louis Anderson enregistra un disc on interpreta Els Segadors

El jugador dels Dracs Catalans canta l'himne català fent un duo amb Albert Bueno, el cantant que l'interpreta al camp abans cada partit a Perpinyà

El jugador de rugbi Louis Anderson ha enregistrat un disc que inclou l'himne nacional Els Segadors. Originari de Tonga, a la Polinèsia, però criat a Nova Zelanda i resident a la Catalunya Nord, Anderson és un defensor de la cultura maori. El jugador dels Dracs Catalans, equip de rugbi a XIII de Perpinyà, canta l'himne català fent un duo amb Albert Bueno, el cantant que l'interpreta al camp quan l'equip juga a la capital nord-catalana.

El jugador maori va cantar l'himne, fa un any, en directe durant una emissió de la ràdio pública francesa France Bleu Roussillon, creant una situació de sorpresa entre periodistes i audiència. El cantant Albert Bueno, que havia escoltat l'emissió, va contactar el jugador per proposar-li d'enregistrar junts l'himne.

En declaracions a France Bleu Roussillon el jugador ha explicat que “Els Segadors és una passió pels catalans. Al meu país estava prohibit parlar maori, el mateix que passa aquí amb el català. Per aquesta raó m'emociona cantar Els Segadors.”

Un CD amb la gravació ha de sortir aquesta setmana i serà a la venda a la botiga dels Dragons Catalans de Perpinyà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia