Societat

Socorristes que no entenen el català en una piscina municipal de Girona

La CUP reclama que el contracte pel servei inclogui la llengua com a requisit

Polèmica lingüística a la piscina municipal de la Devesa, a Girona. Diversos usuaris de les instal·lacions s'han queixat perquè aquest estiu almenys dos socorristes no entenen el català i demanen als usuaris que els parlin en castellà. El cas, que va ser destapat fa un parell de dies per portals digitals com ara AraDiari.net i Llibertat.cat , va fer que el grup municipal de la CUP-Crida per Girona demanés ahir explicacions a l'equip de govern de la ciutat. La formació, que explica que també ha rebut queixes de diversos usuaris, denuncia que les clàusules del contracte per a la prestació dels serveis de socorrisme entre l'Ajuntament i l'empresa, signat el 2014, no inclouen cap clàusula sobre el coneixement de la llengua catalana, i ho considera un “error greu”. Per això la CUP ha reclamat que l'equip de govern faci una modificació immediata del contracte per afegir-hi una clàusula en què s'estableixi el català com a requisit.

En contra del reglament

En aquest sentit, la CUP recorda que el cas representa un incompliment del reglament per a l'ús de la llengua catalana de l'Ajuntament de Girona, que també afecta “les empreses que gestionin indirectament serveis locals, bé sigui per concessió administrativa o per qualsevol altra fórmula”, segons consta en aquest document. La formació, doncs, subratlla que cal incorporar la clàusula del català al contracte per garantir el compliment del reglament.

Al mateix temps, la CUP ha aprofitat el tema per qüestionar l'actual model de gestió dels socorristes de les piscines municipals, basat en l'externalització a empreses privades, i ha reclamat fórmules com ara la municipalització o bé la col·laboració amb entitats ciutadanes i del tercer sector per a la prestació del servei.

L’equip de pediatria únic de la Garrotxa compleix cinc anys

L’Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa ha atès més de 260.000 visites aquests primers anys de funcionament

OLOT
 
Successos

Un mort i un ferit de poca gravetat en esfondrar-se l’encofrat d’una obra a Terrassa

Terrassa
 
Cop islamista a Barcelona

Desenes de taxistes homenatgen les víctimes dels atemptats amb ofrenes a Canaletes

Barcelona
 
El temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Diumenge amb més sol

Barcelona
 
Societat

Unes 200 persones en la 3a trobada transfronterera al port de Tavascan

Lladorre
 

Un motorista ferit greu en sortir de la via a Rellinars

Rellinars
 
Cop islamista a Barcelona

Palma penja la senyera en solidaritat amb Catalunya

Palma
 
Rússia

Set ferits per l’atac d’un home armat amb un ganivet a la ciutat russa de Surgut 

Madrid / Moscou
 
Successos

Ferida greu una nena de vuit anys que va caure quan anava en parapent a Organyà

Organyà