Societat

DIES DE VI I ROSES

@MariJoJordan

Menjant coca amb els llavis pintats

Escribà serveix una coca amb raïm i cava Torelló Mata, en una prerevetlla farcida de dones
En la festa de MAC trobem Dulceida, que s'estrena en televisió i fa un innovador mercat

“El secret d'una bona coca és que no passi gaire temps entre la cocció i el moment de menjar-la”, diu Christian Escribà davant d'una de molt especial (“només n'hi ha quatre i d'aquí a una estona no n'hi haurà cap”) que va elaborar amb raïm i cava Agustí Torelló Mata per a la revetlla anticipada que la família cavista va celebrar dimecres entre amics al restaurant Tramonti, on es menja una excel·lent flor de carbassó amb gamba en tempura.

El pastisser, que aquest any ha fet coques amb els rostres dels candidats electorals, com es podia esperar, no para mai. Mentre es fa una foto amb Eduard Punset (també al restaurant, per casualitat) m'explica que, amb la seva inseparable Patricia, acaba de crear gelats en forma de pastís d'aniversari amb Jordi Roca, un nou aparador amb ninos de sucre que representen els germans Iglesias i els Adrià per al Tickets, i que ja prepara un receptari de pastisseria per a nens.

I, parlant de llibres, la conversa se'ns en va cap a la intensa biografia que ha escrit en entrar en la vuitantena Agustí Torelló Mata, Parla de l'ahir i de l'avui del Penedès, es defineix i no deixa indiferent. “Està en plena forma, es lleva a dos quarts de vuit, per esmorzar pren una copa de cava, pa amb tomàquet i pernil, i ja es posa en marxa”, diu la seva filla Gemma, advocada especialitzada en dret vinícola i, des de fa una dècada, integrada en el negoci familiar.

Una dama amb veu pròpia que s'exclama davant les crítiques a la reina del cava (“és una tradició i, si ens posem extremistes, també haurem de treure les sardanes, perquè les noies van amb tutús molt antics”), aspira a reunir el sector entorn de propostes creatives i reclama que en els càterings del país es faci servir el cava d'aquí. Dimecres van brindar amb els escumosos de la casa (el Kripta és la seva joia) dones també molt potents. La interiorista Estrella Salietti i Núria Ribó, que al juliol probablement marxarà a la convenció demòcrata a veure com li va, a Hillary. La periodista lluïa amb unes arracades fantàstiques de María Hernández, una ment creativa que des dels anys vuitanta ens diverteix amb els seus guants de lluentons i vanos vestits de boles de colors.

“M'encanta, a la tele n'he dut unes altres fetes amb gomes de colors molt originals”, explica Núria, que s'ha aprimat i cada cop recupera més roba “genial” que guarda d'altres dècades. Al seu costat, l'exregidora Katy Carreras (“estic feliç exercint d'àvia de la meva néta, i continuo conant suport a esdeveniments d'amics quan m'ho demanen”) i Cristina Castañer, que té plena de flors la seva botiga del carrer Rosselló, on no paren d'entrar turistes nord-americans i francesos a la recerca d'unes espardenyes que han fet famoses al món Saint Laurent, Hermès i Chanel, i que copien arreu. “No volem situar-nos només en el luxe perquè sempre ens hem adreçat a la classe mitjana, ara tan escurada... El problema és que fem servir matèries de primera qualitat i això no és barat, tot i que els marges són molt baixos!”

Cristina vesteix ara els peus d'un munt de núvies que es casen al camp, i ha descobert feliç que hi ha un munt de blogueres amb estil italianes i franceses de nivell que treuen els seus productes “perquè els coneixen per les seves mares”.

Parlar de blogueres ens porta directament a la festa de la setmana, la que celebrava l'obertura d'una botiga de cosmètics MAC a la rambla Catalunya, amb una festa al Convent dels Àngels de la qual tothom sortia amb els llavis pintats de mil maneres. “Quan vaig començar en el cinema sempre es feia servir aquesta marca, i m'agrada; sobretot, la gosadia dels seus colors”, deia Macarena Gómez, una de les actrius amb més bon gust, que va ser infidel a la seva adorada Teresa Helbig per una nit triant un jersei Missoni.

Entre el munt de convidats fashionistes també hi eren una altra Macarena i actriu, García; Joana Sanz vestida de blau, tot i que està enamorada del rosa; el televisiu Pelayo Díaz (amb potent camisa hawaiana), Rossy de Palma i la polifacètica Dulceida, que aviat debutarà en un reality show per trobar it girls (com aquell programa de supermodels, ho recordeu?). La bloguera que triomfa amb tot el que toca està organitzant per dissabte que ve un innovador mercat de roba (“només amb marques que m'agraden”) a l'antiga fàbrica Damm a la manera dels festivals d'estiu: amb música i food trucks. Fins i tot farà un canvi d'estilisme a algú del públic. L'entrada costa 5 euros. Dimarts ja n'havia venut 2.000!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona