Societat

S'obre una nova edició de la 080 per a tots els gustos

L'Inefc serà el marc de la 18a edició del saló de moda barceloní

S'inclou un nou premi destinat a marques

La 18a edició de la 080 Barcelona Fashion omplirà de moda les instal·lacions de l'Institut Nacional d'Educació Física
(Inefc) de Montjuïc, entre demà i divendres, amb les desfilades d'una quarantena de dissenyadors i marques, una sala d'exposicions comercial i una àrea oberta al públic amb una fira que inclourà Fashion Market, furgoteques i exposicions. Per accedir-hi cal descarregar la invitació, que aquest any és amb codi QR, al web de la 080.

Amb el mateix pressupost (1,3 milions), aquest cop la idea dels últims anys del 080 de fer que la trobada sigui un aparador conjunt del sector s'intensifica amb la introducció d'un nou premi, el Modacc (clúster català de la moda), que s'entregarà a la millor col·lecció d'una marca que facturi més de dos milions d'euros anuals. El guardó (10.000 euros en serveis d'assessoria del clúster i una invitació a desfilar l'any següent) s'afegeix als dos que hi havia fins ara: el premi a la millor col·lecció de dissenyadors consolidats amb facturació inferior als 2 milions i botiga; i el que es dóna al millor dissenyador emergent, dotat amb 15.000 euros, que aporta Desigual.

Segons fonts del clúster, amb el premi les marques “aconsegueixen més visibilitat i un ajut promocional en la seva expansió”. El que no queda gaire clar és si dissenyadors amb marca com ara Custo Barcelona es trobaran més a gust participant en un premi o en l'altre.

La idea és que propostes alternatives i comercials estiguin més a prop que mai en una 080 que aquest cop, precisament, ha convidat dos dels gurus més excèntrics de la moda novaiorquesa contemporània, els editors Lynn Yaeger i Mickey Boardman. Llàstima que el Modafad dels estudiants ja no en pugui formar part.

LA XIFRA

250
trobades
hi haurà entre compradors internacionals i marques catalanes.

D'emergents com Loa a consolidats com Red Point

Seguint la dinàmica d'obrir el ventall a tot tipus de propostes, aquest any trobem novetats en l'àrea de les marques, com ara Antonio Miró (firma constant fa uns anys a les desfilades, que ara dissenya Albert Villagrasa), la casa catalana de vestits de bany Red Point, la impecable sastreria de García Madrid (ha obert botiga a l'Eixample) i els complements de Lola Casademunt. També n'hi ha de talents emergents, amb la inclusió de noms com el d'Eline Van Ree, una jove belga que fusiona l'esperit de l'escola d'Anvers amb els aires mediterranis, i Lidia Aguilera, que en tres anys ha aconseguit posicionar molt bé la seva firma Loa. Després d'un temps treballant a Inditex, que considera molt enriquidor, la dissenyadora va cridar l'atenció pels seus vestits llargs i blancs a mig camí entre l'aire ‘hippy' i l'urbanita.

La passarel·la, que mostra les propostes per a l'estiu del 2017, obrirà demà amb les desfilades de Carlotaoms (guanyadora de l'últim premi emergent) i Krizia Robustella. Al migdia s'espera la presència del conseller Jordi Baiget i tot seguit desfilarà Celia Vela. A la tarda es veurà Yerse i Miquel Suay i acabarà TCN. Aquest cop les passarel·les comencen i acaben més tard.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

RIPOLL

El Casal La Metxa denuncia que l’Ajuntament prohibeix la Festa Major Alternativa

RIPOLL
societat

Absolen l’alcalde per haver-se encarat a uns ocupes amb una destral

caldes de malavella
Pau Bosch
Nou president d’Amics de la Rambla

“Ara el nostre objectiu és obrir la Rambla al mar”

Barcelona
SOCIETAT

La síndica posa el focus a l’alberg de Badalona

Badalona
societat

L’esclavitud dels segles XV i XIX, a debat al Museu de l’Escala

l’escala
administracions

La Casa del Mar promocionarà el patrimoni pesquer de Llançà

llançà
sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA