Societat

Catalunya i el País Valencià, amb més matrimonis dissolts

Hi ha hagut 0,7 demandes de divorci per cada mil habitants el primer trimestre del 2016

A la resta de l'Estat han disminuït

Catalunya i el País Valencià continuen liderant el rànquing de comunitats que registren més demandes de dissolucions matrimonials. En el primer trimestre del 2016, es van presentar 0,74 demandes de dissolucions matrimonials per cada mil habitats en les dues comunitats, per sobre de la mitjana estatal, que és de 0,65, segons dades del Consell General del Poder Judicial.

L'any passat Catalunya i el País Valencià ja van ser els territoris de l'Estat espanyol amb més divorcis, amb una taxa total de 3,1 divorcis per cada 1.000 habitants.

Pel que fa al conjunt de l'Estat espanyol, el nombre de demandes de dissolució matrimonial, sumant separacions i divorcis, va disminuir un 13% en el primer trimestre d'aquest any respecte del mateix període del 2015. Per exemple, les demandes de divorci consensuades i no acordades van sumar 28.728 casos, mentre que el 2015 eren 33.015.

En el nou cens del 2016, de l'1 de gener al 31 de març, a Catalunya es van demanar quinze nul·litats matrimonials: catorze a Barcelona i dues a Tarragona. A tot l'Estat espanyol van pujar a 35.

Quant als divorcis consensuats, van ser 2.657 als jutjats de la demarcació de Barcelona, 370 a Tarragona, 348 a Girona i 153 a Lleida, en aquest primer trimestre del 2016. El nombre de divorcis no consensuats va ser menor: a Barcelona, 1.277; a Tarragona, 214; a Girona, 162, i a Lleida, 114.

A Catalunya, les separacions consensuades van ser superiors a les no acordades, i totes dues van sumar 177 a Barcelona, 24 a Girona, 22 a Tarragona i 8 a Lleida.

Pel que fa al nombre de modificacions de mesures, que se centren en el règim de visites i mitjans per cuidar els fills, a l'Estat espanyol també va disminuir, però a Catalunya no, i l'any passat ja registrava un creixement del 12% respecte al 2014.

Així, els tribunals de Família a Catalunya van aprovar més modificacions de mesures no consensuades entre les parelles que no de mutu acord. I pel que fa als procediments de guarda i custòdia dels fills, van pujar a 1.650 casos a Barcelona, 245 a Tarragona, 188 a Girona i 70 a Lleida.

LA XIFRA

16
nul·litats matrimonials
es van presentar de l'1 de gener al 31 de març passat a Catalunya: catorze a Barcelona i dues a Tarragona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses