Societat

Trànsit

Barcelona lidera les morts a les carreteres

Les comarques barcelonines són el territori amb més víctimes de trànsit durant el 2016

El Baix Llobregat i el Garraf encapçalen l'accidentalitat

L'any passat s'havia registrat un sinistre menys a la demarcació

Barcelona és la demarcació que ha registrat més víctimes mortals de trànsit durant els primers sis mesos del 2016. Fins al
24 de juny, a tota la xarxa
de carreteres barcelonines han perdut la vida 27 persones, una xifra substancialment superior a la comptabilitzada en la resta de territoris catalans, a excepció de Tarragona, on s'han produït 24 morts.

Tot i això, els dos accidents de més gravetat no s'han registrat a Barcelona. El més greu de l'any es va produir el 20 de març
a l'autopista AP-7, al terme municipal de Freginals (Montsià), quan un autocar ple d'alumnes Erasmus va bolcar a l'autopista en tornar de les Falles de València. Hi van perdre la vida 13 estudiants.

L'altre sinistre d'extrema gravetat registrat durant el 2016 es va produir el 2 d'abril a la carretera N-II, a l'altura de la població de Pont de Molins (Alt Empordà). Fruit d'una topada entre dos vehicles, hi van perdre la vida set persones, entre les quals cinc joves francesos amb edats compreses entre els 19 i els 22 anys. En total, a Girona han mort 14 persones aquest any, dues més que a Lleida (11), que ha estat la demarcació amb menys sinistralitat.

A escala més local, el Baix Llobregat i el Garraf, amb quatre sinistres en cada comarca i nou morts, han estat les dues zones de Barcelona amb més accidentalitat. D'altra banda, la resta d'accidents a les comarques barcelonines s'han produït al Vallès Occidental i a Osona (tres accidents i quatre víctimes mortals a cada comarca), al Vallès Oriental (3), al Bages (2), al Barcelonès i al Maresme (2), i a l'Anoia.

Tot i que durant el mes de gener ja es van registrar els primers sinistres a la demarcació –el primer de tots, el dia de Reis, quan dues persones, de 80 i 88 anys, van perdre la vida a la C-154, a Sant Bartomeu del Grau (Osona)–, els mesos en què hi ha tingut més volum de sinistralitat han estat el març, que va acabar amb cinc accidents i sis víctimes mortals, i el juny, amb sis morts. Per
la seva banda, la resta de sinistres han tingut lloc entre els mesos de gener
(4 en total), febrer (2), abril (4) i maig (3).

Balanç semblant al 2015

El balanç de sinistralitat del 2016 és molt semblant al del primer semestre de l'any anterior. A finals de juny de l'any passat, a la demarcació de Barcelona s'havien registrat 23 sinistres mortals, un menys respecte als que s'han comptat enguany (24). A escala global, en canvi, els resultats són més positius, ja que en el primer semestre ha disminuït clarament el nombre total d'accidents amb víctimes mortals respecte al mateix període de l'any passat (de 70 a 54). Cal recordar que el 2015 va augmentar el nombre de víctimes mortals a les carreteres de Catalunya (172) després de dotze anys consecutius de descensos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona