Societat

SOCIETAT

Detectada una fuita de benzè a la planta de Repsol a Tarragona

La incidència al polígon petroquímic nord obliga a desallotjar més d'un centenar de treballadors de Dow Chemical, empresa veïna a la planta

La petroliera afirma que en cap moment s'ha incrementat la contaminació

Una fuita de benzè a la planta de Repsol al complex petroquímic nord de Tarragona ha obligat a desallotjar més d'un centenar de persones de l'edifici de manteniment i serveis de l'empresa química Dow Chemical, que comparteix un terreny annex a Repsol al polígon nord.

La incidència, que no és visible i ja es dóna per resolta, s'ha produït aquest dilluns al matí. La fuita provindria d'una arqueta desbordada, a la zona de les torxes. Seguint el protocol de prevenció, s'han fet proves d'orina als operaris de l'edifici afectat. Repsol, per contra, no ha hagut d'evacuar cap treballador ja que a la zona de la fuita no hi té personal.

Segons fonts consultades, la concentració de benzè, un contaminant reconegut com a cancerigen, s'ha elevat fins a donar valors de 10 ppm (parts per milió), quan el límit és de 0,5 ppm, és a dir, 20 vegades per sobre.

Les mateixes fonts asseguren que alguns treballadors haurien presentat mals de cap i nàusees. Des de Repsol, però, es nega aquest extrem i es remarca que no hi ha hagut cap persona afectada ni ha estat necessari activar cap pla d'emergència ni decretar cap mesura excepcional de protecció per a la població.

El responsable de Comunicació de Repsol Tarragona, Josep Bertran, ha tret ferro a la incidència i ha afirmat que la companyia petroliera no ha detectat en cap moment cap increment de contaminació. A més, ha explicat que a la zona no hi té cap treballador.

El delegat d'UGT a Repsol Petroli de Tarragona, Rafel Garrido, ha indicat que li consta que “tres treballadors protegits amb màscara han actuat en aquesta arqueta que revessava i després han passat pels mers controls”.

Si bé a Repsol no s'ha activat cap pla d'emergències i atribueixen l'incident a una operació més del sistema de manteniment, a Dow Chemical, l'empresa veïna, quan s'han disparat els indicadors del nivell de benzè s'han encès les alarmes i s'ha activat el protocol de prevenció per retirar tot el personal que es trobava a la zona.

Segons el responsable de Comunicació de Dow Chemical a Tarragona, Josep Boronat, fins a 130 persones aproximadament d'una àrea determinada, pròxima a la zona de la torxa, han estat desallotjats com a mesura preventiva en detectar valors molt elevats de benzè. “Així ho hem decidit davant la pujada de concentració i la incertesa de saber com evolucionaria”, ha exposat Boronat. El protocol de seguretat de Dow Chemical ha obligat a moure al personal de les oficines de manteniment i fer-los proves, però no de planta, ha precisat Boronat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia