Societat

SOCIETAT

Badalona Capaç només veu futur junt amb Mercadona

La fundació que atén discapacitats diu que no s'ha pogut trobar cap alternativa a la permuta que permetrà obrir dos nous supermercats

Els botiguers i dues plataformes veïnals, contraris al projecte

L'acord assolit el mandat passat entre la Fundació Badalona Capaç i la firma Mercadona té el suport unànime del govern local (Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA) i de les forces de l'oposició, tot i que hi ha partits que han canviat de parer sobre la marxa. Aquest suport implica que durant aquest mandat començarà a prendre forma el pacte entre les dues parts, una permuta de terrenys que es traduirà en l'obertura de dos nous establiments Mercadona a Badalona, un dels quals estarà situat als baixos d'un nou edifici, al barri de Morera, on s'establirà la nova seu de la fundació.

L'obertura d'aquests dos negocis, que se sumen a un tercer Mercadona que veurà la llum al barri de Pomar, ha despertat el rebuig de la Federació d'Associacions de Comerciants de Badalona i de dues plataformes veïnals: No al Mercadona i Salvem el Turó de l'Enric (espai natural a la Morera on es construirà el nou edifici). Tots els col·lectius reclamen que es busqui una alternativa per a Badalona Capaç que no impliqui afavorir la implantació de Mercadona.

La presidenta de la fundació, l'exalcaldessa de Badalona Maite Arqué, assegura que no ha estat possible trobar una altra via, tal com reclamen els detractors del projecte: “Ni l'hem trobat nosaltres ni l'ha trobat l'Ajuntament. No és fàcil coincidir amb algú que a canvi del nostre terreny ens construeixi un equipament en condicions.” Arqué recorda que la Fundació Badalona Capaç, que dóna feina a 250 discapacitats intel·lectuals i als 50 professionals que els tutelen, no pot continuar a l'edifici actual, a la zona sud de la ciutat: “Ni reuneix les condicions apropiades ni ens permet créixer i donar feina a més persones.”

En un comunicat que la fundació va fer públic la setmana passada, s'agraeix l'esforç de l'equip de govern per incorporar el projecte com a prioritat de la seva gestió i es reclama a aquells que s'oposen a l'actuació que “defensin els seus legítims interessos, però que deixin de llançar atacs i d'escampar dubtes respecte dels objectius de la fundació, al seu funcionament i a la seva activitat”. Amenaça d'emprendre accions legals contra qui posi en dubte “la tasca que es porta a terme a favor de les persones més febles per raó de la seva capacitat”.

Maite Arqué, que insisteix que l'acord amb Mercadona és l'única taula de salvació a què es pot agafar la fundació, recorda als detractors de la firma de supermercats que, amb la llei a la mà, “Mercadona, com altres marques, té llibertat per obrir els seus negocis i, si no ho fa on hem pactat, ho farà cent metres més enllà. D'aquesta forma, almenys ajuden una entitat de la ciutat”, sosté.

LA FRASE

Ni la fundació ni l'Ajuntament hem trobat una alternativa a l'acord amb Mercadona
Maite Arqué
presidenta de la fundació badalona capaç

Protesta, avui, durant el ple

El projecte que marcarà el futur de la Fundació Badalona Capaç va avançant al ritme que apareixen grups opositors. A la Federació d'Associacions de Comerciants de Badalona se sumen la plataforma No al Mercadona i la plataforma Salvem el Turó de l'Enric. En aquest espai de la Morera, on s'ha d'aixecar l'edifici que albergarà la fundació, un grup de veïns es van concentrar dissabte i, amb una acció de neteja, van reivindicar un espai natural lliure de construccions. Antonio Cortada, membre de Salvem el Turó de l'Enric, assegura que en aquest espai s'han comptabilitzat trenta espècies d'ocells i que fins i tot es volen organitzar, a partir del setembre, visites guiades amb les escoles de la zona.

Per manifestar el seu rebuig al projecte, les dues plataformes veïnals han acordat concentrar-se aquesta tarda a la plaça de la Vila, durant la celebració del ple municipal que comença a les sis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

administració

Neix una entitat per difondre la història i la cultura de Roses

roses
Raúl Montilla
Periodista i escriptor

“Emigrar és molt dur, és un joc d’identitat molt bèstia”

Cornellà de Llobregat
SOCIETAT

ADF, 15 entitats i un restaurant a Els Bellots

TERRASSA
educació

Malestar perquè es tanca una línia d’I3 a Rocafonda de Mataró

Mataró
salut

Acord en defensa de l’antic hospital de Mataró

mataró
medi ambient

Badalona analitza la salut de 216 palmeres i 10 estan molt greus

Badalona
Sant Feliu de Pallerols

Sèlvans assaja un nou model d’economia rural a través de la gestió forestal

Sant Feliu de Pallerols
GIRONA

Retiren l’aparcament reservat a la Guàrdia Civil a Emili Grahit

GIRONA
SALUT

Créixer en entorns d’aire contaminat redueix la capacitat d’atenció dels nens

BARCELONA