Societat

Municipal

Canet tanca al trànsit el centre els caps de setmana

La prova pilot, encetada durant la festa major, ha tingut bona acceptació ciutadana

Afecta la zona entre els carrers Ample, Castanyer i de la Font

Canet ha encetat aquest cap de setmana els actes de la festa major de Sant Pere i ha afegit al programa una iniciativa per afavorir la mobilitat dels ciutadans. En concret, ha posat en marxa una prova pilot per tancar els carrers Ample, Castanyer i de la Font, en ple centre urbà, al trànsit de vehicles de moment durant els caps de setmana d'estiu. La proposta, segons fonts municipals, ha tingut el suport i l'acceptació dels veïns, que han omplert els carrers aprofitant que s'havien convertit de forma provisional en un espai destinat només als vianants.

La regidora de Promoció Econòmica, Coia Tenas (ERC), explica que fa temps que en el govern local es debatien mesures per afavorir el passeig i, de retruc, incentivar l'economia local amb més presència de gent als carrers. Tenas avança que la decisió final, però, va sorgir arran de les reunions mantingudes en el si del consell municipal de Promoció Econòmica i de l'estudi fet en el mandat anterior sobre els punts forts i els punts febles de la població en aquest àmbit. “Un dels aspectes que vam trobar que podien millorar va ser que Canet no disposa de cap zona de prioritat dels vianants, bàsicament per la dificultat de la seva estructura”, explica, i hi afegeix que la prova pilot “és la primera actuació que pren forma real i no serà l'única per millorar la mobilitat interna”. En aquest sentit, ja s'està treballant en la reforma dels accessos al municipi.

L'horari de tancament d'aquests carrers –de deu del matí del dissabte a deu de la nit del diumenge– es mantindrà fins al cap de setmana posterior a la Fira Modernista, a finals de setembre. També es tancarà el 15 d'agost, aprofitant que és festiu. Els propietaris de guals a la zona afectada podran igualment accedir-hi amb els vehicles, encara que variant el recorregut habitual.

LA FRASE

És la primera actuació que pren forma real i no serà l'única per millorar la mobilitat interna
Coia Tenas (ERC)
REGIDORA DE PROMOCIÓ ECONÒMICA DE CANET DE MAR


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia