Societat

Municipal

Mataró busca un lloc per situar-hi un nou equipament de referència per als joves

L'Ajuntament confia a acabar aquest mandat amb un projecte i una data per inaugurar el futur casal

Vol afavorir la participació en el Consell de Joventut

D'ençà del tancament d'El Sidral de la plaça Espanya el 2013, els joves de Mataró no disposen de cap espai de referència al seu servei. L'Ajuntament hi vol posar remei i la regidora d'Igualtat i Joventut, Marisa Merchán (PSC), admet que l'objectiu és recuperar “un espai central” com el que existia. Tot i que encara ni s'ha decidit el lloc ni es té partida pressupostària per fer-ho realitat, Merchán confia que li agradaria tancar el mandat almenys amb el projecte fet i una data de començament d'obres i d'inauguració.

La mancança d'aquest casal de ciutat s'ha anat suplint amb tots els espais adreçats als joves que hi ha distribuïts als diferents barris de la ciutat. “Un servei com aquest és necessari perquè el col·lectiu ha de tenir un lloc on poder, per exemple, mantenir contacte amb els tècnics municipals perquè els assessorin, poder fer reunions o trobades entre entitats i disposar d'un telecentre i d'una sala d'estudis permanent”, justifica.

El que de moment Merchán es resisteix a dir és l'indret més convenient on situar el futur casal, però no amaga que recuperar l'antic edifici de la plaça Espanya seria “ideal”. Un equipament que, d'altra banda, és propietat de la Generalitat, que el té cedit a l'Ajuntament. L'equipament ha estat objecte de diversos treballs de remodelació per reparar els problemes estructurals que arrossegava.

Més implicació

Malgrat això, la regidora admet que una de les assignatures pendents en aquesta àrea és aconseguir implicar més els joves en l'actual Consell de Joventut. “Ens diuen que amb els membres que hi ha no se senten representants”, afirma Marisa Merchán, que considera que per solucionar-ho caldria que hi hagués més entitats i que l'organisme fos més participatiu i actiu en la decisions que els afecten més directament.

LA FRASE

Volem acabar el mandat amb una data d'inauguració del futur casal de joves de la ciutat
Marisa Merchán
regidora d'igualtat i joventut

L'Ajuntament cobreix la pista poliesportiva

Una de les poques instal·lacions que encara estan en ús a l'antic casal de joves és la pista poliesportiva annexa al mateix edifici. De fet, l'Ajuntament de Mataró executa en aquests moments uns treballs per cobrir el terreny de joc, que es destina principalment a la pràctica del futbol sala i el bàsquet. Les obres tenen un cost de més de 330.000 euros i està previst que en els mesos vinents es puguin enllestir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia