Societat

Municipal

“Ja hauríem d'estar sopant”

Una cinquantena de comerços del municipi van abaixar ahir la persiana més aviat del que és habitual per reclamar la reforma horària

Ciutadans i polítics donen suport a la iniciativa en un acte festiu amb batucada

Les campanes de la parròquia de Sant Julià d'Argentona tocaven dos quarts de vuit del vespre. En aquest moment, ahir, una cinquantena de comerços del poble abaixaven les persianes i tancaven el negoci fins l'endemà col·locant-hi un cartell on deia “tancat per reforma”. No es tracta que s'hi estiguessin fent obres ni res per l'estil, sinó que les pancartes volien ser un reclam per reivindicar que s'adopti i apliqui la reforma horària.

“Avui [per ahir] fem una reivindicació per donar suport a l'arribada de lleis que ens permetin tenir uns horaris més racionals”, explicava Lia Ximenes, presidenta d'Argentona es Mou. Aquesta és l'associació de comerciants del municipi i una de les principals defensores de la proposta. Ximenes va comentar que “cal que el Parlament aprovi aquesta llei perquè si no serà molt difícil poder implementar-la”. “Amb la reforma no només es podria conciliar millor la vida laboral i familiar, sinó que, a més, es podria millorar molt el rendiment a la feina”, va subratllar Ximenes, que va recordar que a Argentona ja hi ha creat un grup impulsor d'aquesta reforma format per ciutadans a títol individual, escoles o comerços, entre altres.

A més de reivindicativa, la tarda va ser festiva, ja que una batucada va recórrer alguns dels carrers del municipi acompanyada de ciutadans i d'algunes autoritats locals, amb l'alcalde, Eudald Calvo (CUP), al capdavant, on també era present l'impulsor d'aquesta reforma en l'àmbit nacional, el diputat de Junts pel Sí Fabián Mohedano. “Ja hauríem d'estar sopant a aquesta hora”, va dir Mohedano per començar la seva intervenció. “Aquesta és una iniciativa a favor d'aspectes tan importants com la salut i l'equitat i s'ha de fer entendre que ens podem repartir millor el temps”, va subratllar el diputat.

Per la seva banda, l'alcalde d'Argentona va manifestar que “els actuals fusos horaris no s'adeqüen a la realitat del país” i va recordar que el consistori ja ha començat a posar en marxa algunes mesures en aquest sentit, com ara avançar l'inici de certs actes com per exemple els plens municipals.

Finalment, el regidor de Promoció Econòmica, Carles Martínez (ERC), va definir la festa d'ahir com “un acte de provocació per intentar iniciar el debat sobre els horaris del país, que no s'adeqüen a les necessitats de la societat”.

A més, la regidora de Recursos Humans, Susana López (PSC), va explicar que “es fa un esforç perquè els treballadors municipals puguin conciliar la vida laboral i familiar adaptant els seus horaris a les seves necessitats en la mesura que sigui possible”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salut

L’Hospital de Mataró canvia els uniformes quirúrgics per uns més sostenibles

mataró

Les fires del 1 de Maig omplen de gent els carrers de Figueres malgrat l'amenaça de pluja

figueres

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença demà a multar a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona