Societat

Societat

Més de 92.000 menors a les activitats d'estiu de l'Ajuntament de Barcelona

El govern municipal ha atorgat enguany 15.178 beques, el 39% més que al 2015

L'oferta inclou prop de 800 propostes, a més dels campus Olímpia

Més de 92.000 infants i adolescents participaran en les activitats d'estiu que l'Ajuntament de Barcelona organitza amb un centenar d'entitats en el marc de la campanya T'estiu molt. Malgrat que les xifres no estan tancades, el govern municipal ha concedit aquest any 15.178 beques, el 39% més que l'any passat, i ha augmentat el pressupost el 35%, fins a arribar als 2,7 milions d'euros. Segons el consistori, la major facilitat per sol·licitar i tramitar aquestes ajudes ha estat un “factor clau” per a l'augment de la demanda, ja que la documentació que ha calgut presentar ha estat reduïda i simple. Les mateixes fonts municipals han assenyalat que l'Ajuntament no posa “cap limitació” per a la cobertura d'aquestes beques. Hi ha tres barems diferents en funció de la renda, i la majoria d'ajuts concedits se situen en el tram més alt, que cobreix el 90% de la despesa del casal o l'activitat escollida per les famílies.

Tota mena d'activitats

La campanya ofereix un gran ventall d'activitats de lleure, culturals, educatives, esportives, de colònies i de campaments. En total, se'n fan 785, l'11,18% més que l'any passat. Totes estan organitzades i desenvolupades per 428 entitats homologades. Hi ha el campus esportiu Olímpia, casals, colònies, campaments, rutes, estades fora de Catalunya, activitats socioculturals o bressols d'estiu.

El programa presenta algunes novetats; la més destacada, la incorporació d'una nova modalitat adreçada a infants i joves de fins a 21 anys amb diversitat funcional. I es cobreix, com en edicions passades, la demanda del servei de monitors especialitzats per atendre les necessitats d'aquells infants i adolescents que requereixin un suport especial per a situacions de discapacitat física, psíquica o sensorial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia